Ciobănesc german – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Alsacian, GSD, German Shepherd, Deutscher Schaferhund.

Ţară de origine: Germania.

Istoric: Ciobănescul german este un descendent al vechilor câini de fermă și păstorit. O rasă relativ nouă, a fost dezvoltată la începutul secolului al XX-lea pentru păstorit și pentru a fi folosit de către poliție și armată.

A fost folosit ca ghid și câine de căutare și salvare, fiind în același timp un câine de companie foarte popular atât în S.U.A. cât și în restul țărilor.

Descriere fizică: Ciobănescul german este un câine mare, musculos, mai mult lung decât înalt. Are urechi ascuțite, ținute ridicate; un nas negru și ochi negri migdalați. Gâtul este lung și puternic, iar spatele este înclinat dinainte înapoi.

Coada este ținută în jos și este ușor curbată în sus. Blana dublă are un puf scurt și des, și blană dreaptă de lungime medie, dar poate fi și ușor ondulată. Părul este mai lung în zona gâtului și a feselor. Blana poate avea mai multe culori, deși unele registre nu acceptă câinii albi.

În cazul în care doriți să știți care ar fi cea mai bună hrană pentru  ciobănesc german, puteți vizita CutzuCutzu.com.

Înălțime: 55 – 65 cm.

Greutate: 27 – 63 kg.

Temperament: Ciobănescul german este un câine încrezător în puterile proprii și cu un temperament echilibrat. Este afectuos și jucăuș cu prietenii și familia, dar este rezervat cu străinii, deși se obișnuiește repede cu persoanele necunoscute.

Este inteligent și poate fi dresat foarte bine. Ciobănescul german se descurcă bine cu copiii și cu alte animale.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: Ciobănescul german se poate adapta la viața la oraș, într-o casă din mediul suburban sau rural. Cel mai bine se descurcă cu o familie sau un individ care să îi poată oferi activități fizice din plin.

Nevoi speciale: exercițiu, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: volvulus gastric, epilepsie, insuficiență pancreatică exocrină, displazie de șold și de cot, osteomielită.

Un metis de Ciobănesc german, denumit Shadow, a primit al 21-lea premiu National Hero Dog de la Society of Prevention of Cruelty to Animals din Los Angeles. El a salvat viața stăpânului său, luptându-se cu un urs grizzly care îl atacase.

Premiul recunoaște meritele câinilor care sunt animale de companie și nu animale special dresate pentru salvări sau muncă polițienească.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *