Cardigan Welsh Corgi – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Țara Galilor.

Istoric: Corgi-ul a fost crescut în Cardiganshire, Ţara Galilor, pentru mânatul si păstoritul vitelor. A fost și un companion și un vânător de șoareci. Este înrudit cu Dachshundul și considerat descendentul câinilor aduși în Țara Galilor de către celți acum trei mii de ani.

Este apropiat înrudit cu Pembroke Welsh Corgi. A fost văzut în S.U.A. pentru prima dată în anii 1930, dar a căpătat popularitate în ultimii ani.

Descriere fizică: Cardigan Welsh Corgi are un corp lung, jos, solid cu un cap trapezoidal, urechi mari, ridicate, și ochi căprui. Are un piept adânc și picioare anterioare puternice, arcuite. Coada lungă este stufoasă. Blana dublă are un strat inferior moale și un strat superior de lungime medie, de o varietate de culori și modele, inclusiv dungat pe fond gri, roșu negru, albastru vărgat, cu sau fără pete.

Pot exista zone albe pe gât, piept, picioare, bot, abdomen, vârful cozii și față. Unii au puncte sau masca neagră.

Înălțime: 26,5 – 31,5 cm.

Greutate: 11,5 – 17,5 kg.

Temperament: Cardiganul este deseori descris ca fiind un câine mare într-un corp mic; este alert, inteligent și muncitor. Cardiganul este jucăuș și afectuos cu prietenii și familia, dar precaut cu străinii. Poate prezenta comportament de câine ciobănesc cu copiii și cu alte animale.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: această rasă are nevoie de un stăpân experimentat cu câinii, activ și se adaptează unei case din mediul rural, suburban sau urban.

Nevoi speciale: atenție, exerciții, o slujbă sau activitate organizată, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: atrofie retiniană progresivă.

Cardigan Welsh Corgi este un câine care se adaptează foarte bine la temperaturi extreme, suportând temperaturi de la -28⁰C la 43⁰C.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *