cainele-leopard-catahoula-de-louisiana-rasa-caine

Câinele Leopard Catahoula de Louisiana – Rasă câine

Nume alternativ: Catahoula, Catahoula cur, Catahoula hog dog, Catahoula leopard dog.

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: originea exactă a acestei rase nu este cunoscută; cu toate acestea, este considerată a fi descendentă a câinilor nativi americani, lupilor roșii și câinilor europeni, cum ar fi cei de tip Mastiff și câinilor de vânătoare după văz aduși pe continent de exploratorii spanioli.

Unii oameni consideră că în această combinație au fost introduși de coloniștii francezi, și exemplare de Beauceron. Popoarele native americane foloseau acest câine atât pentru vânătoare, cât și pentru mânarea vitelor. Catahoula este câinele oficial al statului Louisiana. Numele său se crede că derivă de la numele tribului Choctaw.

Descriere fizică: Catahoula este un câine de mărime medie, puternic. Are un cap mare, lat, cu urechi de dimensiuni medii, lăsate, iar craniul și botul sunt de lungimi egale. Botul este puternic și ușor conic. Ochii pot fi de orice culoare sau combinație de culori, inclusiv albastru.

Gâtul este musculos, iar coada este lungă și ușor curbă. Blana este alcătuită dintr-un singur strat de păr drept, scurt spre mediu, putând avea orice culoare sau model, inclusiv leopard, pătat sau vărgat.

Înălțime: 55 – 60 cm.

Greutate: 22,5 – 43 kg.

Temperament: deși acest câine este afectuos și jucăuș cu familia sa, se comportă protectiv și este precaut față de străini. Adeseori este agresiv. Are un caracter foarte dominant și trebuie supravegheat atunci când este în compania străinilor, copiilor și a altor animale.

Nivel de activitate: moderat spre ridicat.

Cel mai bun stăpân: exemplarele din această rasă au nevoie de un stăpân care să aibă experiență în creșterea câinilor, într-o casă din zona rurală sau posibil suburbană.

Nevoi speciale: exerciții, dresaj, socializare, supraveghere.

Posibile probleme de sănătate: probleme oftalmologice, surzenie, displazie de șold.

Primii coloniști albi din Louisiana foloseau această rasă pentru vânarea porcilor sălbatici în mlaștini și păduri. Această vânătoare periculoasă implică în general trei câini care lucrau in echipă într-un efort rapid și coordonat.

Catahoula, care este câinele oficial al statului Louisiana, este încă folosit pentru a vâna porci și în zilele noastre.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *