Briard – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Chien berger de Brie.

Ţară de origine: Franța.

Istoric: Briardul este o rasă veche, considerată a exista încă din secolul al VIII-lea. A fost dezvoltată ca paznic de turme și câine de mânat turme dar a fost folosit și de armate în ambele Războaie Mondiale.

Printre proprietarii renumiți de Briarzi îi enumerăm pe Charlemagne și Napoleon. Primele exemplare au ajuns în S.U.A. împreună cu Thomas Jefferson.

Descriere fizică: Briardul este un câine mare, puternic, cu un cap mare și lat, bine acoperit cu păr. Are ochi mari, negri, poziționați depărtați pe cap; un nas negru pătrat și urechi natural lăsate sau tăiate pentru a fi ținute vertical.

Coada este lungă și ținută în jos. Are blana dublă cu părul exterior țepos, brut ce poate avea orice culoare mai puțin alb.

Înălțime: 57 – 67,5 cm.

Greutate: 31,5-40,5 kg

Temperament: este un câine loial, inteligent și ascultător. Este afectuos și jucăuș cu prietenii și familia, dar prevăzător cu străinii. Are un puternic instinct de a mâna turma.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: Briardul trăiește cel mai bine cu un stăpân activ într-o zonă suburbană sau rurală.

Nevoi speciale: periaj, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: volvulus gastric, probleme oftalmologice, displazie de șold.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *