bouvier-de-flandra-rasa-caine

Bouvier de Flandra – Rasă câine

Nume alternativ: Koe hond (câine de vaci), Toucheur de boeuf (mânător de vite), vuibaard (barbă murdară).

Ţară de origine: Belgia.

Istoric: această rasă a fost dezvoltată în regiunea Flandra din Belgia pentru rolul de câine de mânat vilele, folosit atât pentru pază, cât și pentru mânat. Este considerat descendentul raselor continentale de mânat animale, cum ar fi Schnauzerul.

Folosirea sa a fost redusă odată cu inventarea automobilului și momentului în care vitele au începui să fie transportate cu camioanele. Cu toate acestea, iubitorii rasei au muncit pentru a menține rasa. Deși nu mai sunt folosiți pentru scopul inițial, câinii din această rasă au fost folosiți de poliție și armată, ca îndrumător sau câine pentru căutare și salvare.

Rasa a fost introdusă pentru prima dată în S.U.A. în anul 1930.

Descriere fizică: este un câine mare, puternic, cu corpul pătrat și compact care are un cap larg. Craniul plat este lung și larg, cu un bot lat. Are ochi ovali, căprui; nas negru, și urechi mici, natural lăsate dar pot fi și tăiate pentru a sta ridicate.

Gâtul este musculos și pieptul este larg. În mod normal, nu prezintă coadă sau aceasta este tăiată la maxim 10 cm și purtată în sus. Blana dublă are un strat inferior fin și des, și un strat exterior aspru, zbârlit, cu mustață, barbă și sprâncene dese. Blana este scurtă pe cap și partea superioară a spatelui. Poate fi cafenie, gri, sare și piper, sau neagră. Unele exemplare au o stea mică, albă pe piept.

Înălțime: 45 – 55 cm.

Greutate: 29,5-45 45 kg.

Temperament: este un câine versatil, cu un caracter temperat și blând. Este protector, dar capabil să aleagă între pericole reale și imaginare. Este atât curajos, cât și inteligent și se descurcă bine cu copiii.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: un stăpân activ, cu experiență, într-un cămin din mediul suburban sau rural.

Nevoi speciale: curte îngrădită, periaj, dresaj pozitiv, socializare.

Posibile probleme de sănătate: afecțiuni autoimune, cancer, glaucom, displazii de șold și cot, hipotiroidism, stenoză subaortică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *