Bouvier de Flandra – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Koe hond (câine de vaci), Toucheur de boeuf (mânător de vite), vuibaard (barbă murdară).

Ţară de origine: Belgia.

Istoric: această rasă a fost dezvoltată în regiunea Flandra din Belgia pentru rolul de câine de mânat vilele, folosit atât pentru pază, cât și pentru mânat. Este considerat descendentul raselor continentale de mânat animale, cum ar fi Schnauzerul.

Folosirea sa a fost redusă odată cu inventarea automobilului și momentului în care vitele au începui să fie transportate cu camioanele. Cu toate acestea, iubitorii rasei au muncit pentru a menține rasa. Deși nu mai sunt folosiți pentru scopul inițial, câinii din această rasă au fost folosiți de poliție și armată, ca îndrumător sau câine pentru căutare și salvare.

Rasa a fost introdusă pentru prima dată în S.U.A. în anul 1930.

Descriere fizică: este un câine mare, puternic, cu corpul pătrat și compact care are un cap larg. Craniul plat este lung și larg, cu un bot lat. Are ochi ovali, căprui; nas negru, și urechi mici, natural lăsate dar pot fi și tăiate pentru a sta ridicate.

Gâtul este musculos și pieptul este larg. În mod normal, nu prezintă coadă sau aceasta este tăiată la maxim 10 cm și purtată în sus. Blana dublă are un strat inferior fin și des, și un strat exterior aspru, zbârlit, cu mustață, barbă și sprâncene dese. Blana este scurtă pe cap și partea superioară a spatelui. Poate fi cafenie, gri, sare și piper, sau neagră. Unele exemplare au o stea mică, albă pe piept.

Înălțime: 45 – 55 cm.

Greutate: 29,5-45 45 kg.

Temperament: este un câine versatil, cu un caracter temperat și blând. Este protector, dar capabil să aleagă între pericole reale și imaginare. Este atât curajos, cât și inteligent și se descurcă bine cu copiii.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: un stăpân activ, cu experiență, într-un cămin din mediul suburban sau rural.

Nevoi speciale: curte îngrădită, periaj, dresaj pozitiv, socializare.

Posibile probleme de sănătate: afecțiuni autoimune, cancer, glaucom, displazii de șold și cot, hipotiroidism, stenoză subaortică.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *