Bergamasco – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Cane da pastore Bergamasco.

Ţară de origine: Italia.

Istoric: această rasă este una foarte veche și este considerată a fi înrudită cu Ciobănescul Maremma și Briardul. Se speculează că rasa se trage din Ciobăneștii asiatici care au venit în Europa odată cu triburile nomade sau cu negustorii fenicieni.

A fost dezvoltat în Alpi pentru a mâna turmele și era așa de prețuit de către ciobanii care aveau grijă de ei, încât liniile erau ținute în secret. După Al Doilea Război Mondial, rasa a fost aproape de dispariție, dar iubitorii italieni de câini au reușit să o revitalizeze.

Descriere fizică: Bergamasco este un câine mediu spre mare, puternic, musculos, cu un corp puțin mai lung decât înalt. Are un cap mare, lat, cu botul bont; un nas mare, negru, și urechi subțiri, lăsate. Coada este lungă și groasă, iar blana lungă, grea și aspră, formează „smocuri” încâlcite (ca niște corzi).

Părul de pe cap este lung, acoperind ochii. Blana variază în culoare de la gri la cenușiu închis.

Înălțime: 55 – 62,5 cm.

Greutate: 27 – 38,5 kg.

Temperament: sunt niște câini curajoși și inteligenți, dornici mereu să fie pe placul stăpânilor. Nu sunt supuși și răspund la un dresaj ferm, consistent mai bine decât la pedepse severe.

Sunt devotați prietenilor și familiei, în special copiilor, dar sunt precauți cu străinii.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: Bergamasco are nevoie de un stăpân sigur de sine, cu experiență în creșterea câinilor, într-un mediu rural.

Nevoi speciale: dresaj pozitiv, socializare.

Posibile probleme de sănătate: nu se cunosc.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *