bearded-collie-rasa-caine

Bearded Collie – Rasă câine

Nume alternativ: Beardie, Hury mou’ed collie, Highland collie, Loch collie, Mountain Scotch collie, Old Welsh grev sheepdog.

Ţară de origine: Scoția.

Istoric: una dintre rasele cele mai vechi din Marea Britanie, Bearded Collie este considerată a fi descendentă a câinilor ciobănești europeni și britanici, în special a Ciobănescului polonez Lowland.

Această rasă este urmașa atât a Border Collie-ului, cât și a Ciobănescului englez. Prima generație s-a născut în S.U.A în anul 1967. Câinii continuă să fie folosiți pentru paza turmelor și ca animale de companie în Marea Britanie și S.U.A.

Descriere fizică: este un câine de dimensiuni medii, cu un cap lat și bot puternic. Are urechi de dimensiuni medii purtate lăsat, un nas mare, pătrat; și ochi mari ce sunt depărtați. Culoarea nasului și ochilor sunt complementare culorii părului.

Blana este dublă, groasă, și poate fi neagră, albastră, maronie, cafenie, cu sau fără semne albe. Odată cu atingerea maturității, blana se mai poate deschide la culoare. Este prezentă o barbă deasă.

Înălțime: 55 – 55 cm.

Greutate: 18-27 kg.

Temperament: este un câine prietenos, sociabil, cu un puternic instinct pentru păzit turma. Este foarte jucăuș și devotat familiei; se înțelege bine cu toată lumea, chiar și cu copiii.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: o familie activă într-o casă din zona rurală sau suburbană.

Nevoi speciale: atenție, exerciții, periaj.

Posibile probleme de sănătate: alergii, afecțiuni autoimune, hipotiroidism, probleme ale pielii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *