Bearded Collie – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Beardie, Hury mou’ed collie, Highland collie, Loch collie, Mountain Scotch collie, Old Welsh grev sheepdog.

Ţară de origine: Scoția.

Istoric: una dintre rasele cele mai vechi din Marea Britanie, Bearded Collie este considerată a fi descendentă a câinilor ciobănești europeni și britanici, în special a Ciobănescului polonez Lowland.

Această rasă este urmașa atât a Border Collie-ului, cât și a Ciobănescului englez. Prima generație s-a născut în S.U.A în anul 1967. Câinii continuă să fie folosiți pentru paza turmelor și ca animale de companie în Marea Britanie și S.U.A.

Descriere fizică: este un câine de dimensiuni medii, cu un cap lat și bot puternic. Are urechi de dimensiuni medii purtate lăsat, un nas mare, pătrat; și ochi mari ce sunt depărtați. Culoarea nasului și ochilor sunt complementare culorii părului.

Blana este dublă, groasă, și poate fi neagră, albastră, maronie, cafenie, cu sau fără semne albe. Odată cu atingerea maturității, blana se mai poate deschide la culoare. Este prezentă o barbă deasă.

Înălțime: 55 – 55 cm.

Greutate: 18-27 kg.

Temperament: este un câine prietenos, sociabil, cu un puternic instinct pentru păzit turma. Este foarte jucăuș și devotat familiei; se înțelege bine cu toată lumea, chiar și cu copiii.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: o familie activă într-o casă din zona rurală sau suburbană.

Nevoi speciale: atenție, exerciții, periaj.

Posibile probleme de sănătate: alergii, afecțiuni autoimune, hipotiroidism, probleme ale pielii.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *