Welsh Springer Spaniel – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Starter, Tarfgi.

Ţară de origine: Țara Galilor.

Istoric: câini asemănători au existat în Marea Britanie încă din Evul Mediu. În Țara Galilor, vânătorii țineau haite de Spanieli roșu și alb pentru gonirea păsărilor, dar aceștia erau foarte puțin cunoscuți în afară regiunii.

Rasa a avut de suferit în timpul celor două războaie mondiale, dar împătimiții rasei au reușit să o mențină. A fost adusă pentru prima oară în S.U.A. după Al Doilea Război Mondial.

Descriere fizică: acest Spaniel este un câine de talie medie, musculos, cu un corp dreptunghiular. Capul este proporționat și moderat de lat. Are urechi, lăsate, de lungime medie, ochi maro, și un nas maro sau negru.

Coada este tăiată, dar poate fi și lăsată la lungimea naturală. Blana moale este de lungime medie; pe piept, urechi, spatele picioarelor, labe și abdomen părul este mai lung. Este roșu cu alb cu pistrui roșii.

Înălțime: 42,5-47,5 cm.

Greutate: 16-22,5 kg.

Temperament: este un câine vesel, sociabil și ascultător. Este activ, inteligent și foarte ușor de dresat atunci când este motivat.

Este devotat în special familiei, dar se înțelege bine cu aproape toată lumea, inclusiv cu alți câini.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân sau/și o familie activă, într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: atenție, exerciții.

Posibile probleme de sănătate: cataractă, entropion, displazie de șold, hipotiroidism, convulsii.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *