weimaraner-rasa-caine

Weimaraner – Rasă câine

Ţară de origine: Germania.

Istoric: Weimaranerul a fost creat de către aristocrații germani de la curtea din Weimar în timpul secolului al XIX-lea. Rasa a fost folosită inițial pentru vânatul mare din pădurea Thuringian, dar a fost adaptată ulterior pentru vânătoarea de păsări.

Continuă să fie folosit atât pentru vânătoare, cât și ca animal de companie în Germania și S.U.A.

Descriere fizică: este un câine de talie medie spre mare, musculos. Are un cap lung; urechi lungi, lăsate, care sunt un pic împăturite și poziționate sus pe craniu; ochi gri, chihlimbar deschis sau gri-albăstrui; și nas gri.

Coada este tăiată. Blana scurtă este netedă și cenușie, putând exista pe piept o mică pată albă.

Înălțime: 57,5-67,5 cm.

Greutate: 25-38 kg.

Temperament: este un câine inteligent, energic, și iubitor de distracție. Este muncitor, dar va încerca să facă așa cum vrea el.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: această rasă are nevoie de un stăpân activ, cu experiență în creșterea câinilor, într-un mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții, slujbă sau activitate, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: balonare, chisturi dermoide, nanism, probleme oftalmologice, displazie de șold, boala von Willebrand, cancer.

Revista „Look” a pornit nebunia Weimaraner în anul 1950, prezentând pe coperta sa un exemplar din această rasă şi numind-o „noul câine minune”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *