Weimaraner – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Germania.

Istoric: Weimaranerul a fost creat de către aristocrații germani de la curtea din Weimar în timpul secolului al XIX-lea. Rasa a fost folosită inițial pentru vânatul mare din pădurea Thuringian, dar a fost adaptată ulterior pentru vânătoarea de păsări.

Continuă să fie folosit atât pentru vânătoare, cât și ca animal de companie în Germania și S.U.A.

Descriere fizică: este un câine de talie medie spre mare, musculos. Are un cap lung; urechi lungi, lăsate, care sunt un pic împăturite și poziționate sus pe craniu; ochi gri, chihlimbar deschis sau gri-albăstrui; și nas gri.

Coada este tăiată. Blana scurtă este netedă și cenușie, putând exista pe piept o mică pată albă.

Înălțime: 57,5-67,5 cm.

Greutate: 25-38 kg.

Temperament: este un câine inteligent, energic, și iubitor de distracție. Este muncitor, dar va încerca să facă așa cum vrea el.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: această rasă are nevoie de un stăpân activ, cu experiență în creșterea câinilor, într-un mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții, slujbă sau activitate, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: balonare, chisturi dermoide, nanism, probleme oftalmologice, displazie de șold, boala von Willebrand, cancer.

Revista „Look” a pornit nebunia Weimaraner în anul 1950, prezentând pe coperta sa un exemplar din această rasă şi numind-o „noul câine minune”.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *