Vizsla – Rasă de câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Hungarian Vizsla, Magyar Vizsla.

Ţară de origine: Ungaria.

Istoric: conform descrierilor din gravurile în piatră și din manuscrisele din secolul al XIV-lea, câini asemănători Vizslei există în Europa Centrală de aproape o mie de ani.

Rasa a fost aproape de a dispărea după Primul Război Mondial, dar împătimiții rasei s-au străduit să o salveze. A fost importată pentru prima oară în S.U.A. În anii 1950 și este folosit atât la vânătoare, cât și ca animal de companie.

Descriere fizică: Vizsla este un câine mediu ca talie, suplu. Are un bol conic, iar capul este ascuțit și puternic. Blana scurtă, moale, este ruginiu-aurie, iar culoarea ochilor este asemănătoare cu cea a părului; nasul este maroniu.

Urechile lungi, subțiri sunt rotunjite la capete. Coada este tăiată. Poate avea pete albe pe piept și degete.

Înălțime: 52,5-60 cm.

Greutate: 22,5-29 kg.

Temperament: este un câine vioi, dar blând. Este un vânător excelent, dar acasă este iubitor și calm. Poate fi destul de sensibil.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân sau/și o familie activă, într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: atenție, exerciții, slujbă sau activitate, dresaj pozitiv.

Posibile probleme de sănătate: alergii, cancer, epilepsie, displazie de șold, afecțiuni ale tiroidei, boala von Willebrand.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *