vizsla-rasa-caine

Vizsla – Rasă de câine

Nume alternativ: Hungarian Vizsla, Magyar Vizsla.

Ţară de origine: Ungaria.

Istoric: conform descrierilor din gravurile în piatră și din manuscrisele din secolul al XIV-lea, câini asemănători Vizslei există în Europa Centrală de aproape o mie de ani.

Rasa a fost aproape de a dispărea după Primul Război Mondial, dar împătimiții rasei s-au străduit să o salveze. A fost importată pentru prima oară în S.U.A. În anii 1950 și este folosit atât la vânătoare, cât și ca animal de companie.

Descriere fizică: Vizsla este un câine mediu ca talie, suplu. Are un bol conic, iar capul este ascuțit și puternic. Blana scurtă, moale, este ruginiu-aurie, iar culoarea ochilor este asemănătoare cu cea a părului; nasul este maroniu.

Urechile lungi, subțiri sunt rotunjite la capete. Coada este tăiată. Poate avea pete albe pe piept și degete.

Înălțime: 52,5-60 cm.

Greutate: 22,5-29 kg.

Temperament: este un câine vioi, dar blând. Este un vânător excelent, dar acasă este iubitor și calm. Poate fi destul de sensibil.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân sau/și o familie activă, într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: atenție, exerciții, slujbă sau activitate, dresaj pozitiv.

Posibile probleme de sănătate: alergii, cancer, epilepsie, displazie de șold, afecțiuni ale tiroidei, boala von Willebrand.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *