Stabyhoun – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Frisian pointing dog.

Ţară de origine: Olanda

Istoric: acest câine de vânătoare olandez a fost dezvoltat în pădurile Frisian din provincia Friesland pe parcursul secolului al XIX-lea. Se consideră că rasa este descendentă din câinii de tip Spaniel aduși în Olanda de către spanioli.

Este un câine bun la toate, folosii pentru vânătoare, pază și pentru companie.

Descriere fizică: acest câine puternic, de dimensiune medie, este mai mult lung decât înalt. Are urechi de lungime medie, lăsate, care sunt poziționate sus pe craniu, și o coada lungă care se curbează în sus.

Craniul este lat, are ochii maro și nasul negru. Blana lucioasă are firul de lungime medie, iar capul și corpul sunt de culori diferite. Capul este negru, maro sau portocaliu, în vreme ce corpul este alb cu pete negre, maro sau portocaliu.

Înălțime: 41-52,5 cm.

Greutate: 18-25 kg.

Temperament: Stabyhounul este un câine prietenos, vioi și afectuos. Are un caracter puternic și se înțelege bine atât cu copiii, cât și cu alte animale.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân sau/și o familie activă, într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții.

Posibile probleme de sănătate: epilepsie, displazie de șold.

 

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *