springer-spaniel-englez-rasa-caine

Springer Spaniel englez – Rasă câine

Nume alternativ: Springer.

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: Springer Spanielul englez este cel mai mare dintre câinii de tip Spaniel de pământ şi este îndeaproape înrudit cu Cocker Spanielul. A fost crescut pentru a găsi, speria și aduce vânatul.

A fost recunoscut ca rasă distinctă în Marea Britanie în anul 1902. Rasa a fost importată în S.U.A. în anii 1920 și continuă să fie folosită la vânătoare, cât și ca animal de companie.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, puternic și compact, cu urechi lungi lăsate; ochi închiși la culoare, ovali; nas negru sau roșu-închis; și un cap mare. Coada de lungime medie este purtată orizontal.

Blana cu firul mediu ca lungime este dreaptă sau ondulată, și mai bogată pe urechi, piept, picioare și abdomen. Poate fi roșu-închis cu alb; negru cu alb, roșcat albastru sau roșu închis; sau tricolor. Negru cu alb sau roșu cu alb și pete cafenii. Springerul are pe bot și picioare pistrui.

Înălțime: 47.5-50 cm.

Greutate: 18-22,5 kg.

Temperament: este un câine sociabil şi energic, muncitor și entuziast. Cu familia este prietenos și dispus să se joace mereu. Poate fi prea exuberant pentru copiii mici.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: Springer Spanielul se adaptează la aproape toate situațiile de trai, putând chiar să trăiască într-un apartament în cazul în care i se oferă suficientă mișcare. Este cel mai potrivit pentru o viață într-o zonă suburbană sau rurală.

Nevoi speciale: exerciții, periaj, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: deficiențe enzimatice, displazie de șold, probleme de temperament.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *