spinone-italian

Spinone italian – Rasă câine

Nume alternativ: Spinone, Spinone italiano, Spinoni Italiani (plural).

Ţară de origine: Italia.

Istoric: Spinonele italian este descendent al vechilor câini de vânătoare din regiunea Piedmont din Italia. Deși rasa este considerată una dintre cele mai vechi de tip Griffon, este de fapt un Pointer de tip vechi.

Spinone italian este prețuit pentru rezistența sa și pentru abilitatea de a lucra pe orice tip de teren.

Descriere fizică: este un câine puternic, mare și rezistent. Are un cap mare și un bot pătrat, cu ochi maro-galbui, un nas mare care variază în culoare de la maro la culoarea cărnii, și urechi triunghiulare, lungi, lăsate.

Pieptul este adânc și lat. Blana aspră este de lungime medie pe corp, dar ceva mai lungă pe față, formând mustață, barbă și sprâncene. Poate fi alb complet, alb cu portocaliu, murg portocaliu cu sau fără pete portocalii, alb cu pete maro, sau murg maro, cu sau fără pete maro. Coada este tăiată și este purtată fie în jos, fie orizontal.

Înălțime: 55-67,5 cm.

Greutate: 27-40.5 kg.

Temperament: Spinone italian este un câine entuziast și jucăuș, cu un comportament blând, calm. Poate fi încăpățânat și este precaut cu străinii și în situațiile noi. Este muncitor, dar tinde să vocalizeze destul de mult.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: această rasă are nevoie de un stăpân sau/și o familie activă, locuind într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: atenție, exerciții, dresaj, socializare.

 

Posibile probleme de sănătate: ataxie cerebrală, probleme oftalmologice, displazie de șold, malocluzie dentară, leishmaniază viscerală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *