spaniel-francez-rasa-caine

Spaniel francez – Rasă câine

Nume alternativ: Epagneul Francais, Setter francez.

Ţară de origine: Franța.

Istoric: această rasă de Pointer și Retriever a fost descrisă pentru prima oară în secolul al XIV-lea de Gaston Phebus, un renumit vânător din acele timpuri. De atunci, s-a schimbat foarte puțin.

Înrudit cu Drentse Patrijshond și micuțul Munsterlander, acest câine este pasionat de munca pe care trebuie să o întreprindă. A fost importat pentru prima oară în S.U.A. în anii 1970, dar rămâne destul de rar în afara Franței.

Descriere fizică: acest câine de talie medie, puternic și elegant, se aseamănă cu Setterul englez, deși corpul său este ceva mai greoi și mai dreptunghiular. Are ochi de culoare chihlimbarului și urechi lungi lăsate. Coada este lăsată nealterată și are aspect de sabie.

Blana scurtă, deasă, impermeabilă este de culoare alb cu roșu închis. Partea posterioară a picioarelor din față și coada sunt îmblănite.

Înălțime: 52,5-60 cm.

Greutate: 20-25 kg.

Temperament; este un câine inteligent, muncitor, dornic să satisfacă și ușor de dresat. Prietenos și calm, câinii aceștia se înțeleg bine cu copiii și se bucură de activitățile în aer liber.

Nivel de activitate: moderat

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân activ, într-o casă din mediul suburban sau rural.

Nevoi speciale: atenție, exerciții.

Posibile probleme de sănătate: niciuna cunoscută.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *