spaniel-de-apa-irlandez-rasa-caine

Spaniel de apă irlandez – Rasă câine

Nume alternativ: SpanieIul cu coada de șobolan, Coadă de șobolan, Coadă de bici.

Ţară de origine: Irlanda.

Istoric: această rasă este descendenta vechilor rase de Spanieli de apă. A fost dezvoltată în anii 1850 din Spanielul de apă South Country și North Country.

Spanielul de apă irlandez a fost recunoscut ca rasă distinctă în anul 1859. Câinele a fost importat în S.U.A. în anul 1870.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, musculos, ușor dreptunghiular. Are urechi lăsate lungi, bot lung și un cap puternic. Ochii sunt căprui închis. Coada este netedă, asemănătoare cu cea a unui șobolan.

Pieptul este adânc, și picioarele sunt mari și late. Blana este moale și creață sau sârmoasă. La baza cozii există câțiva centimetri de blană, iar labele sunt bine îmblănite. Părul este cel mai scurt pe față, coadă, și gât, cu un moț creț în vârful capului. De asemenea, pot prezenta barbă și perciuni. Blana este roșcat maronie.

Înălțime: 52,5-60 cm.

Greutate: 20-29 kg.

Temperament: Spanielul de apă irlandez este un câine activ, intens, inteligent și cu tupeu. Poate fi într-o anumită măsură rezervat și poate fi incisiv sau timid față de străini sau situații noi.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân activ, într-o casă din mediu suburban sau rural. Are nevoie de socializare pe toată durata vieții.

Nevoi speciale: exerciții, îngrijirea blănii, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: alergii alimentare, displazie de șold și cot, probleme ale tiroidei, sensibili la medicamente sulfanilamide.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *