spaniel-de-apa-american-rasa-caine

Spaniel de apă american – Rasă câine

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: Spanielul de apă american a fost dezvoltat spre sfârșitul secolului al XIX-lea pentru a vâna păsări de apă și vânat mic în regiunile Wolf și Fox River Valley din Wisconsin. Unii cred că această rasă provine din încrucișarea acum dispărutului Spaniel de apă englez, Spanielului de apă irlandez și Retrieverului cu blană creață.

Acești câini au fost selecționați pentru a fi destul de mici încât să încapă într-o barcă mică, dar suficient de rezistenți pentru a se descurca bine în apă rece. Deși Spanielul de apă american este câinele stalului Wisconsin, această rasă este destul de rară.

Descriere fizică: este un câine mic spre mediu, compact, cu urechile lăsate, o frunte proeminentă, și ochi ce variază în culoare de la maro-gălbui la maro închis. Coada este lungă și ușor curbată, servind pe post de cârmă atunci când câinele înoată.

Blana ușor creață, deasă, rezistentă la intemperii, este de lungime medie și colorată roșu-închis până la maro. Pe piept și degete pot exista pete albe.

Înălțime: 38-46 cm.

Greutate: 11-20 kg.

Temperament: Spanielul de apă american este un câine prietenos și harnic. Este un vânător și companion excelent. Inteligența și înflăcărarea sa îl fac foarte ușor de dresat. Iubește apa. Se descurcă în general bine cu copiii, dar poate fi posesiv cu hrana.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurca bine într-o casă din mediul rural sau suburban cu o familie activă, cu experiență în creșterea câinilor, care are suficient timp pentru dresaj și mișcare. O slujbă este ideală.

Nevoi speciale: dresaj ferm, pozitiv; periaj; slujbă sau activitate.

Posibile probleme de sănătate: alopecie, orbire, surditate, epilepsie, probleme cardiace, displazie de șold, luxația rotulelor, probleme ale coloanei vertebrale sau gâtului, probleme tiroidiene.

Spanielul american de apă, un înotător excelent, a fost prima rasă dezvoltată în S.U.A. pentru a fi un vânător descurcăreț, care să poată aporta din barcă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *