Setter irlandez roșu și alb – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Irlanda.

Istoric: această rasă de Setter era demult recunoscută ca aceeași cu Setterul irlandez și acest lucru continuă să se întâmple în unele registre din lume.

Conform unor împătimiți ai rasei, aceasta s-ar putea să fie chiar mai veche decât Setterul irlandez roșcat. Cele mai timpurii înregistrări ale rasei datează din secolul al XVII-lea, dar picturi din secolul precedent înfățișează câini care sunt asemănători Setterului roșu și alb. Rasa aproape a dispărut în anii 1920 și apoi în anii 1970, dar a fost revitalizată de fiecare dată de iubitorii acestei rase.

Descriere fizică: este un câine mediu spre mare. Are un cap puternic cu botul lung, pătrățos; ochi rotunzi, căprui sau maronii și un nas negru sau maro. Coada este lungă, purtată la același nivel cu sau sub nivelul spatelui.

Blana dreaptă de lungime medie este mătăsoasă, mai bogată pe partea posterioară a picioarelor, piept, gât, coadă și părțile superioare ale urechilor. Blana este parțial colorată cu baza albă și pete roșii; unii câini au pistrui pe față și picioare.

Înălțime: 55-65 cm.

Greutate: 18-31,5 kg.

Temperament: acest câine este vioi, prietenos și sociabil. Este inteligent și ușor de dresat, dar poate fi neastâmpărat. Dacă este socializat corespunzător, se înțelege bine cu copiii.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân activ, într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții, curte îngrădită, îngrijirea blănii, lesă, socializare.

Posibile probleme de sănătate: cataractă.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *