Setter irlandez – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Irlanda.

Istoric: Setterul irlandez a fost probabil creat din Setterii, Spanielii și Pointerii englezi și Setteri Gordon în secolul al XVIII-lea pentru a fi folosit la vânătoarea de păsări de munte.

În acea perioadă, au fost crescute atât exemplare complet roșcate, cât și roșu și alb; în zilele noastre, Setterul irlandez roșu și alb este considerat, de multe registre, o rasă separată.

Descriere fizică: Setterul irlandez este un câine de mărime medie spre mare, atletic, puțin mai lung decât înalt. Capul este alungit; ochii migdalați sunt maronii; nasul este negru, iar urechile sunt purtate lăsat. Coada este ascuțită.

Blana moderat de lungă este mai bogată și mătăsoasă la urechi, pe partea posterioară a picioarelor și coapselor, pe coadă, pe abdomen și pe piept. Blana poate fi de culoarea mahonului sau castanie și poate avea zone albe pe piept, gât și degete.

Înălțime: 62,5-67,5 cm.

Greutate: 27-31,5 kg.

Temperament: acest câine este foarte prietenos, voios și sociabil. Nu este niciodată ostil și se înțelege foarte bine cu copiii și cu alți câini. Este activ și jucăuș chiar și când este adult.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân activ, într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: atenție, exerciții, curte îngrădită, lesă, îngrijirea blănii.

Posibile probleme de sănătate: probleme oftalmologice, displazie de șold, hipotiroidism, osteosarcom.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *