Setter Gordon – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Scoția.

Istoric: se consideră că animale similare acestuia au existat în insulele britanice încă din secolul al XVII-lea. Însă, Setterul Gordon modern nu a fost creat decât în anii 1820, atunci când Ducele de Gordon l-a selecționat pentru a obține un câine de vânătoare pentru păsări.

Acesta este singurul câine de vânătoare dezvoltat în Scoția. Importat pentru prima data în S.U.A. în anul 1842, continuă să fie folosit pentru vânătoare, deși marea majoritate a exemplarelor sunt acum animale de companie.

Descriere fizică: este un câine de talie medie spre mare, robust, musculos, cu un cap greu, dăltuit și bot lung. Are ochi maronii închis; un nas lat, negru; și urechi lăsate poziționate jos pe craniu. Coada lungă este ținută orizontal.

Blana este dreaptă sau ușor ondulată, neagră cu pete cafenii. Pe picioare, urechi, partea posterioară a picioarelor și partea ventrală a trunchiului blana este mai bogată.

Înălțime: 57,5-67,5 cm.

Greutate: 20-36 kg.

Temperament: Setterul Gordon este un câine entuziast, inteligent, iubitor de distracție, loial și afectuos. Se descurcă bine cu copiii dacă este corespunzător socializat.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: cel mai bine se simte cu un stăpân activ, într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: balonare, probleme oftalmologice, displazie de șold.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *