setter-gordon-rasa-caine

Setter Gordon – Rasă câine

Ţară de origine: Scoția.

Istoric: se consideră că animale similare acestuia au existat în insulele britanice încă din secolul al XVII-lea. Însă, Setterul Gordon modern nu a fost creat decât în anii 1820, atunci când Ducele de Gordon l-a selecționat pentru a obține un câine de vânătoare pentru păsări.

Acesta este singurul câine de vânătoare dezvoltat în Scoția. Importat pentru prima data în S.U.A. în anul 1842, continuă să fie folosit pentru vânătoare, deși marea majoritate a exemplarelor sunt acum animale de companie.

Descriere fizică: este un câine de talie medie spre mare, robust, musculos, cu un cap greu, dăltuit și bot lung. Are ochi maronii închis; un nas lat, negru; și urechi lăsate poziționate jos pe craniu. Coada lungă este ținută orizontal.

Blana este dreaptă sau ușor ondulată, neagră cu pete cafenii. Pe picioare, urechi, partea posterioară a picioarelor și partea ventrală a trunchiului blana este mai bogată.

Înălțime: 57,5-67,5 cm.

Greutate: 20-36 kg.

Temperament: Setterul Gordon este un câine entuziast, inteligent, iubitor de distracție, loial și afectuos. Se descurcă bine cu copiii dacă este corespunzător socializat.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: cel mai bine se simte cu un stăpân activ, într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: balonare, probleme oftalmologice, displazie de șold.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *