setter-englez-rasa-caine

Setter englez – Rasă câine

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: Setterul englez are cel puțin patru sute de ani vechime. Rasa este descendentă a diferiți Spanieli și posibil Pointerului spaniol. Au fost selecționați pentru a găsi și arăta vânatul în câmp deschis.

Câinii au fost crescuți pe două linii: pentru expoziții și pentru muncă; prima dintre acestea fiind alcătuită din câini ceva mai mari și mai grei decât cei de câmp.

Descriere fizică: Setterul englez este un câine mare, puternic, cu urechi de mărime medie, lăsate, un nas negru sau maro închis, și ochi maro închis. Capul este lung și ascuțit, iar coada lungă este dreaptă și are vârful îngust.

Blana lungă și dreaptă este mai bogată pe picioare, urechi, piept, abdomen și coadă. Culorile pot varia de la belton portocaliu (alb cu portocaliu), belton albastru (alb cu pete negre), tricolor (belton albastru cu pete cafenii), belton citrin (culoarea lămâii cu alb), belton roșiatic (roșu-închis cu alb).

Câinii de expoziție sunt cu 25% mai mari decât cei de câmp, au botul mai pătrăţos și poartă coada mai jos.

Înălțime: 60-62,5 cm (pentru expoziție).

Greutate: 22,5-27 kg (pentru expoziție).

Temperament: deși ambele tipuri ale acestei rase sunt blânzi, liniștiți și prietenoși, varietatea de câmp este mai activă.

Toți iubesc mediul exterior și se înțeleg bine cu aproape oricine, inclusiv cu copiii. Tipul de câmp este în special potrivit pentru vânătoare.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: Setterul englez este cel mai potrivit pentru un stăpân activ, într-un mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: atenție, exerciții, curte îngrădită, îngrijirea blănii, lesa.

Posibile probleme de sănătate: alergii, surzenie, displazie de șold și cot, hipotiroidism.

Dintre cele patru tipuri de Setter – Englez, Irlandez, Gordon și Irlandez roșu și alb – cel Englez este cel mai mic și cel mai liniștit.

Primul câine înregistrat în Registrul Masculilor al AKC-ului a fost Adonis, un Setter englez din Massachusetts. El se născuse în anul 1875.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *