Retrieverul cu blana cârlionțată – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Curlie.

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: Retrieverul acesta a fost probabil dezvoltat prin încrucișarea Terranova de Saint John, Spanielul de apă irlandez, Poodle și Câinele de apă englez de tip vechi. A fost selectat pentru a aduce păsările vânate.

Deși nu este o rasă populară în S.U.A., este bine cunoscută în Marea Britanie, Australia și Noua Zeelandă.

Descriere fizică: este un câine puternic, mediu spre mare, care este puțin mai lung decât înalt. Capul este lung și trapezoidal cu ochi negri migdalați și urechi mici lăsate. Pieptul este adânc, iar coada este lungă.

Blana impermeabilă are parul puternic cârlionțat și acoperă întregul corp. chiar si coada. Blana este scurtă și dreaptă doar pe față, partea anterioară a picioarelor din față și pe labe. Colorația poate fi neagră sau roșu-închisă.

Înălțime: 57.5-67.5 cm.

Greutate: 29-38 kg.

Temperament: câinii din această rasă sunt energici și jucăuși, adaptabili la nivelul de activitate al stăpânului. Sunt tandri cu membrii familiei și prietenii, dar rezervați față de străini. Se bucură de compania copiilor.

Nivel de activitate: moderat spre ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine într-o familie cu o casă în zona suburbană sau rurală.

Nevoi speciale: atenție, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: alopecie, cancer. probleme oftalmologice, displazie de cot și şold.

Inițial, oamenii din clasa muncitoare, cum erau paznicii terenurilor de vânătoare, din țara lor natală, Anglia, erau cei mai posibili proprietari ai Retrieverilor cu blana cârlionțată.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *