retrieverul-cu-blana-cârlionțată-rasa-caini

Retrieverul cu blana cârlionțată – Rasă câine

Nume alternativ: Curlie.

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: Retrieverul acesta a fost probabil dezvoltat prin încrucișarea Terranova de Saint John, Spanielul de apă irlandez, Poodle și Câinele de apă englez de tip vechi. A fost selectat pentru a aduce păsările vânate.

Deși nu este o rasă populară în S.U.A., este bine cunoscută în Marea Britanie, Australia și Noua Zeelandă.

Descriere fizică: este un câine puternic, mediu spre mare, care este puțin mai lung decât înalt. Capul este lung și trapezoidal cu ochi negri migdalați și urechi mici lăsate. Pieptul este adânc, iar coada este lungă.

Blana impermeabilă are parul puternic cârlionțat și acoperă întregul corp. chiar si coada. Blana este scurtă și dreaptă doar pe față, partea anterioară a picioarelor din față și pe labe. Colorația poate fi neagră sau roșu-închisă.

Înălțime: 57.5-67.5 cm.

Greutate: 29-38 kg.

Temperament: câinii din această rasă sunt energici și jucăuși, adaptabili la nivelul de activitate al stăpânului. Sunt tandri cu membrii familiei și prietenii, dar rezervați față de străini. Se bucură de compania copiilor.

Nivel de activitate: moderat spre ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine într-o familie cu o casă în zona suburbană sau rurală.

Nevoi speciale: atenție, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: alopecie, cancer. probleme oftalmologice, displazie de cot și şold.

Inițial, oamenii din clasa muncitoare, cum erau paznicii terenurilor de vânătoare, din țara lor natală, Anglia, erau cei mai posibili proprietari ai Retrieverilor cu blana cârlionțată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *