Retriever cu blana dreaptă – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: Retrieverul cu blana dreaptă își are originea probabil într-o încrucișare de Terranova de Saint John, Setteri, Ciobănești și Spanieli de apă. Deși rasa a fost promovată intens de împătimiți, nu a devenit niciodată la fel de populară ca Golden Retrieverul, permițându-i astfel să își păstreze mai multe dintre abilitățile naturale de vânătoare.

Descriere fizică: este un câine mare, atletic. Are un cap lat, urechi mici, lăsate, ochi migdalați maronii sau căprui, și un nas maro (la câinii cu blana roșie-închisă) sau negru (la câinii cu blana neagră).

Coada este lungă și dreaptă. Blana dreaptă, de lungime medie, este neagră sau roșu-închis. Urechile, pieptul, stomacul, picioarele și coada sunt mai bogate în păr.

Înălțime: 55-61,5 cm.

Greutate: 27-31,5 kg.

Temperament: acest câine este unul entuziast și cu o fire foarte plăcută. Este jucăuș și iubește distracția. Muncește din greu, dar este și un companion excelent pentru o familie, deși exuberanța sa îi poate copleși pe copiii mai mici.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu o familie activă într-un mediu urban, suburban sau rural.

Nevoi speciale: atenție, exerciții, dresaj pozitiv.

Posibile probleme de sănătate: volvulus gastric, cancer, epilepsie, glaucom, displazie de șold, luxaţia patelelor, probleme ale tiroidei.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *