retriever-cu-blana-dreapta-rasa-caine

Retriever cu blana dreaptă – Rasă câine

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: Retrieverul cu blana dreaptă își are originea probabil într-o încrucișare de Terranova de Saint John, Setteri, Ciobănești și Spanieli de apă. Deși rasa a fost promovată intens de împătimiți, nu a devenit niciodată la fel de populară ca Golden Retrieverul, permițându-i astfel să își păstreze mai multe dintre abilitățile naturale de vânătoare.

Descriere fizică: este un câine mare, atletic. Are un cap lat, urechi mici, lăsate, ochi migdalați maronii sau căprui, și un nas maro (la câinii cu blana roșie-închisă) sau negru (la câinii cu blana neagră).

Coada este lungă și dreaptă. Blana dreaptă, de lungime medie, este neagră sau roșu-închis. Urechile, pieptul, stomacul, picioarele și coada sunt mai bogate în păr.

Înălțime: 55-61,5 cm.

Greutate: 27-31,5 kg.

Temperament: acest câine este unul entuziast și cu o fire foarte plăcută. Este jucăuș și iubește distracția. Muncește din greu, dar este și un companion excelent pentru o familie, deși exuberanța sa îi poate copleși pe copiii mai mici.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu o familie activă într-un mediu urban, suburban sau rural.

Nevoi speciale: atenție, exerciții, dresaj pozitiv.

Posibile probleme de sănătate: volvulus gastric, cancer, epilepsie, glaucom, displazie de șold, luxaţia patelelor, probleme ale tiroidei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *