Poodle standard – Rasă de câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Caniche, Pudel.

Ţară de origine: Franța.

Istoric: Poodle-ul este o rasă veche, al cărui nume vine de la cuvântul german „pudel”, care înseamnă „a stropi în apă”. Poodle-ul a fost inițial folosit ca un câine de aport de apă și a fost dezvoltat în principal în Franța, unde rasa a devenit foarte populară.

Câinii au fost folosiți la vânătoare în Franța, Germania și Marea Britanie pe parcursul secolului al XX-lea, dar mai târziu au devenit câini de spectacol și de companie. Varietatea standard este prototipul de Poodle, din care au fost selectate varietățile miniatural și de jucărie.

Au apărut în S.U.A. pentru prima oară la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Descriere fizică: Poodle-ul este un câine mediu spre mare, cu corpul pătrat. Are un craniu lung și urechi mari, lăsate. Ochii ovali sunt negri, iar nasul este negru sau roșu-închis, în funcție de culoarea blănii.

Coada este tăiată și ținută erect. Blana dublă are un strat exterior aspru, creț, care poate fi de culoarea caisei, neagră, crem, gri, argintie, maronie, cafea cu lapte sau albă.. Poate fi tunsă.

Înălțime: peste 38 cm.

Greutate: 20-31,5 kg.

Temperament: este un câine inteligent, foarte ușor de dresat. Este afectuos cu familia și prietenii, dar poate fi distant cu străinii. Se înțelege bine cu copiii.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân sau/și o familie activă într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții, dresaj, îngrijirea profesională a blănii.

Posibile probleme de sănătate: boala Addison, balonare, epilepsie, displazie de șold, luxații ale patelelor, atrofie retiniană progresivă, afecțiuni renale, boli de piele, adenită sebacee, probleme ale tiroidei.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *