pointing-griffon-cu-par-sarmos-rasa-caine

Pointing Griffon cu păr sârmos – Rasă câine

Nume alternativ: Korthals griffon, Griffon d’arret a poil du Korthals.

Ţară de origine: Franța.

Istoric: câinii din această rasă au fost dezvoltați pentru a fi animale de vânătoare versatile, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, de fiul unui bancher olandez înstărit.

A fost dezvoltat în Franța și se crede că pentru a crea această rasă au fost împerecheați exemplare de Pointer german cu părul scurt, Barbet, Munsterlander mic, Otterhound și Brac francez. A fost introdus în S.U.A. pentru prima data în anul 1887.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, un pic mai lung decât înalt. Capul este pătrat, iar craniul și botul sunt de lungimi egale. Are mustață și sprâncene bogate. Ochii mari, rotunzi sunt galben spre maro, urechile lăsate sunt de lungime medie, iar nasul este maro.

Coada este tăiată la jumătate spre o treime din lungimea naturală. Blana are un strat inferior pufos, cel exterior fiind aspru, drept sau sârmos. Culoarea poate fi cenușie cu pete maro; maro castaniu; murg, maro și alb; sau portocaliu și alb.

Înălțime: 50-60 cm.

Greutate: 20-27 kg.

Temperament: acest câine este inteligent, temperat și dornic să facă pe plac stăpânului. Se plictisește ușor și poate fi manipulațiv.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân sau/și o familie activă, într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: dresaj ferm, slujbă sau activitate, socializare.

Posibile probleme de sănătate: displazie de șold.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *