Pointing Griffon cu păr sârmos – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Korthals griffon, Griffon d’arret a poil du Korthals.

Ţară de origine: Franța.

Istoric: câinii din această rasă au fost dezvoltați pentru a fi animale de vânătoare versatile, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, de fiul unui bancher olandez înstărit.

A fost dezvoltat în Franța și se crede că pentru a crea această rasă au fost împerecheați exemplare de Pointer german cu părul scurt, Barbet, Munsterlander mic, Otterhound și Brac francez. A fost introdus în S.U.A. pentru prima data în anul 1887.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, un pic mai lung decât înalt. Capul este pătrat, iar craniul și botul sunt de lungimi egale. Are mustață și sprâncene bogate. Ochii mari, rotunzi sunt galben spre maro, urechile lăsate sunt de lungime medie, iar nasul este maro.

Coada este tăiată la jumătate spre o treime din lungimea naturală. Blana are un strat inferior pufos, cel exterior fiind aspru, drept sau sârmos. Culoarea poate fi cenușie cu pete maro; maro castaniu; murg, maro și alb; sau portocaliu și alb.

Înălțime: 50-60 cm.

Greutate: 20-27 kg.

Temperament: acest câine este inteligent, temperat și dornic să facă pe plac stăpânului. Se plictisește ușor și poate fi manipulațiv.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân sau/și o familie activă, într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: dresaj ferm, slujbă sau activitate, socializare.

Posibile probleme de sănătate: displazie de șold.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *