pointer-rasa-caine

Pointer – Rasă câine

Nume alternativ: English Pointer.

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: Pointerul a fost dezvoltat spre sfârșitul secolului al XVII-lea în Anglia pentru a fi folosit la vânătoarea cu pușca cu cremene care se încarcă mai încet. Vânătorii aveau nevoie de un câine care să poată sta nemișcat într-un loc până când ei erau pregătiți să tragă.

Este încă neclar dacă Pointerii au fost dezvoltați pentru prima oară în Spania, Marea Britanie sau în alte părți. Unii cred că a fost dezvoltat concomitent în mai multe țări. Rasa este probabil o încrucișare între Foxhound, Ogar și Bloodhound. Pentru iubitorii acestei rase, abilitățile de muncă sunt mai importante decât aspectul exterior al câinelui.

Descriere fizică: Pointerul este un câine mare, puternic, cu aspect corporal pătrat. Capul lung, bine conturat este dreptunghiular, cu un bot lung care este egal ca lungime cu lățimea craniului. Nasul este maro sau negru (la câinii cu blana mai deschisă la culoare și acesta poate fi ceva mai deschis) și urechile sunt lăsate.

Coada este în mod natural mai scurtă și purtată deasupra liniei spatelui. Blana scurtă, moale poate fi de culoare roșu-închis, galben citrin, neagră portocalie sau combinație de culori şi/sau alb.

Înălțime: 57,5-70 cm.

Greutate: 20-34,5 kg.

Temperament: este un câine prietenos, cu un temperament echilibrat, muncitor și entuziast. Se înțelege bine cu copiii și cu alți câini, dar îi place să alerge și are un puternic instinct de vânător.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: trăiește cel mai bine într-o casă din mediul rural, unde îi este permis să aibă o slujbă sau să participe la o activitate organizată.

Nevoi speciale: exerciții, curte îngrădită, slujbă sau activitate, lesă.

Posibile probleme de sănătate: surzenie, afecțiuni oftalmologice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *