Pointer german cu părul scurt – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Deutscher Kurzhaariger Vorstehhund.

Ţară de origine: Germania.

Istoric: Pointerul german cu părul scurt a apărut în secolul al XIX-lea, având că strămoși Câinele de păsări german – o rasă de tip Pointer, descendentă probabil, a Pointerilor spanioli – copoi locali și Pointeri englezi.

Rasa a fost dezvoltată pentru a obține un câine versatil, care poate indica vânatul, lua urma pe timp de noapte și aporta atât pe pământ, cât și în apă. Primul câine din această rasă a ajuns în S.U.A. în anul 1920 și a câștigat rapid în popularitate atât pentru vânătoare, cât și ca animal de companie.

Descriere fizică: este un câine de talie medie spre mare, puternic, cu forma corpului pătrată sau dreptunghiulară, bine echilibrat și simetric. Capul pătrățos are urechi lăsate și un bot lung.

Are ochi migdalați, de culoarea chihlimbarului și nas maro. Coada este tăiată la aproximativ două cincimi din lungimea sa naturală. Blana dublă are un strat exterior scurt, moale, de culoare roșie-închis sau roșu închis cu alb, care poate fi pătată, pistruiată sau murgă.

Înălțime: 52,5-65 cm.

Greutate: 20-31,5 kg.

Temperament: acest Pointer este intens și entuziast. Este foarte prietenos, în special cu copiii, și muncitor. Poate fi dresat, dar este extrem de exuberant.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă au nevoie de un stăpân activ, cu experiență în creșterea câinilor, și o casă într-o zonă suburbană sau rurală. Nu sunt potriviți pentru viața într-un apartament.

Nevoi speciale: exerciții, curte îngrădită, slujbă sau activitate, dresaj, lesă.

Posibile probleme de sănătate: displazie de șold.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *