pointer-german-cu-parul-scurt-rasa-caine

Pointer german cu părul scurt – Rasă câine

Nume alternativ: Deutscher Kurzhaariger Vorstehhund.

Ţară de origine: Germania.

Istoric: Pointerul german cu părul scurt a apărut în secolul al XIX-lea, având că strămoși Câinele de păsări german – o rasă de tip Pointer, descendentă probabil, a Pointerilor spanioli – copoi locali și Pointeri englezi.

Rasa a fost dezvoltată pentru a obține un câine versatil, care poate indica vânatul, lua urma pe timp de noapte și aporta atât pe pământ, cât și în apă. Primul câine din această rasă a ajuns în S.U.A. în anul 1920 și a câștigat rapid în popularitate atât pentru vânătoare, cât și ca animal de companie.

Descriere fizică: este un câine de talie medie spre mare, puternic, cu forma corpului pătrată sau dreptunghiulară, bine echilibrat și simetric. Capul pătrățos are urechi lăsate și un bot lung.

Are ochi migdalați, de culoarea chihlimbarului și nas maro. Coada este tăiată la aproximativ două cincimi din lungimea sa naturală. Blana dublă are un strat exterior scurt, moale, de culoare roșie-închis sau roșu închis cu alb, care poate fi pătată, pistruiată sau murgă.

Înălțime: 52,5-65 cm.

Greutate: 20-31,5 kg.

Temperament: acest Pointer este intens și entuziast. Este foarte prietenos, în special cu copiii, și muncitor. Poate fi dresat, dar este extrem de exuberant.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă au nevoie de un stăpân activ, cu experiență în creșterea câinilor, și o casă într-o zonă suburbană sau rurală. Nu sunt potriviți pentru viața într-un apartament.

Nevoi speciale: exerciții, curte îngrădită, slujbă sau activitate, dresaj, lesă.

Posibile probleme de sănătate: displazie de șold.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *