Pointer german cu părul sârmos – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Deutscher Drahthaariger Vorstehhund.

Ţară de origine: Germania.

Istoric: această rasă are ca strămoși Griffonul, Stichelhaar, Pointerul german cu părul scurt și rasele Pudel-Pointer. Muncește atât pe pământ, cât și în apă. Rasa este recunoscută în Germania din anul 1870.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, musculos aproape pătrățos ca aspect. Are o blana distinctivă sârmoasă; ochi maronii; nasul maro închis; și urechi rotunjite, de lungime medie, purtate lăsate.

Blana este impermeabilă  și are un puf izolator; prezintă barbă, mustăți și sprâncene sârmoase. Culoarea este roșu-închis și alb, care poate fi pătată, pistruiată sau murgă.

Înălțime: 55-65 cm.

Greutate: 20-31,5 kg.

Temperament: Pointerul german cu păr sârmos este rezervat față de străini, dar loial și drăgăstos cu familia. Are un puternic simț al muncii, dar și un instinct de prădător.

Atât în privința aspectului, cât și a personalității se aseamănă cu Terrierii. Dacă este bine socializat, se descurcă bine cu copiii și alți câini.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân activ, într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: atenție, exerciții, curte îngrădită, îngrijirea blănii, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: displazie de șold, probleme ortopedice, boala von Willebrand.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *