Pointer german cu părul lung – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: German longhaired pointing dog, Deutsch langhaariger vorstehhund.

Ţară de origine: Germania.

Istoric: acest câine versatil a fost dezvoltat la sfârșitul secolului al XIX-lea de vânătorii care doreau un câine mai rapid decât Pointerul german cu păr sârmos și Pointerul german cu părul scurt.

Ei și-au atins țelul prin încrucișări cu Setteri și Pointeri englezi. Rasa a fost prezentată pentru prima oară la o expoziție canină din Germania în anul 1879.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, cu o conformație puternică, dar totuși elegantă. Botul și craniul sunt egale ca lungime, vârful capului este puțin rotunjit. Botul este maro, ochii maro, și urechile lăsate.

Blana dublă are un puf des și un strat extern ușor ondulat, care este cel mai lung pe gât, piept și abdomen. Urechile, picioarele și coada sunt bine îmblănite. Blana poate fi de culoare maro, maro cu pete albe, maro-roșcat cu zone maronii de diferite mărimi sau maro-roșcat pătat cu numeroase pete mici maronii pe un fundal alb și un cap maroniu cu o stea albă în frunte.

Înălțime: 57,5-65 cm.

Greutate: 30 kg.

Temperament: este un câine prietenos, activ și temperat, care se bucura să muncească și este ușor de dresat. Iubește apa și este prietenos cu copiii.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân activ, într-o casă din mediul suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții, periaj.

Posibile probleme de sănătate: displazie de șold.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *