pointer-german-cu-parul-lung-rasa-caine

Pointer german cu părul lung – Rasă câine

Nume alternativ: German longhaired pointing dog, Deutsch langhaariger vorstehhund.

Ţară de origine: Germania.

Istoric: acest câine versatil a fost dezvoltat la sfârșitul secolului al XIX-lea de vânătorii care doreau un câine mai rapid decât Pointerul german cu păr sârmos și Pointerul german cu părul scurt.

Ei și-au atins țelul prin încrucișări cu Setteri și Pointeri englezi. Rasa a fost prezentată pentru prima oară la o expoziție canină din Germania în anul 1879.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, cu o conformație puternică, dar totuși elegantă. Botul și craniul sunt egale ca lungime, vârful capului este puțin rotunjit. Botul este maro, ochii maro, și urechile lăsate.

Blana dublă are un puf des și un strat extern ușor ondulat, care este cel mai lung pe gât, piept și abdomen. Urechile, picioarele și coada sunt bine îmblănite. Blana poate fi de culoare maro, maro cu pete albe, maro-roșcat cu zone maronii de diferite mărimi sau maro-roșcat pătat cu numeroase pete mici maronii pe un fundal alb și un cap maroniu cu o stea albă în frunte.

Înălțime: 57,5-65 cm.

Greutate: 30 kg.

Temperament: este un câine prietenos, activ și temperat, care se bucura să muncească și este ușor de dresat. Iubește apa și este prietenos cu copiii.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân activ, într-o casă din mediul suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții, periaj.

Posibile probleme de sănătate: displazie de șold.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *