Perdiguero Navarro – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Pointer Spaniol vechi, Pointer Navarro, Pachon de Victoria.

Ţară de origine: Spania.

Istoric: se crede că Perdiguero Navarro a fost dezvoltat încă din secolul al XII-lea. S-ar putea să fie strămoșul altor rase de Pointeri. Deși de-a lungul timpului rasa a fost aproape de dispariție de mai multe ori, ea a fost menținută în viață în zonele rurale din Spania.

Folosit inițial pentru vânătoarea de elani, este acum folosit pentru vânătoarea de potârnichi, fiind capabil să vâneze, să arate și să aporteze păsări.

Descriere fizică: este un câine de talie medie spre mare. Are un cap mare; urechi lungi, rotunjite și lăsate; buza superioară atârnă. Nasul despicat este o trăsătură distinctivă.

Coada este lungă și curbată, iar blana deasă poate fi scurtă sau lungă, de culoare roșu-închis și alb sau portocaliu și alb, cu sau fără pete mici.

Înălțime: 50-60 cm.

Greutate: 25-30 kg.

Temperament: Perdiguero Navarro este un câine entuziast și activ, căruia îi place să muncească și este foarte rezistent.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân sau o familie activă, într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții.

Posibile probleme de sănătate: niciuna cunoscută.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *