Perdiguero de Burgos – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Burgos pointing dog, Pointer spaniol.

Ţară de origine: Spania.

Istoric: se consideră că Perdiguero de Burgos există încă din secolul al XVII-lea. Iubitorii acestei rase speculează că a fost creată prin încrucișarea raselor spaniole, poate și a Perdiguero Navarro și a Sabueso Espanol.

Rasa s-ar putea să fie strămoș al mai multor rase de Pointeri englezi. A fost dezvoltată pentru vânătoarea de păsări și alte animale, atât pe câmp, cât și în apă. Rasa a fost aproape de dispariție la începutul secolului al XX-lea, dar este în momentul de față foarte populară în Spania.

Descriere fizică: este un câine mare, puternic, dai compact, ușor dreptunghiular. Are un cap puternic, lat; urechi lungi, pliate; și un nas maro. Ochii migdalați sunt căprui închis, iar buzele atârnă.

Pieptul este adânc, iar coada este tăiată la jumătate din lungimea ei naturală. Pielea este roz și fină, iar blana scurtă este roșu închis și alb cu pete mici.

Înălțime: 65-75 cm.

Greutate: 25-31.5 kg.

Temperament: este un câine temperat, sociabil, inteligent și dornic să facă pe placul stăpânilor, ceea ce îl face un câine foarte dresabil. Se înțelege bine cu aproape toată lumea, inclusiv cu copiii. S-ar putea să hoinărească.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân sau/și o familie activă într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții.

Posibile probleme de sănătate: albinism.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *