Perdigueiro Portugueso – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Pointer portughez.

Ţară de origine: Portugalia.

Istoric: se crede că această rasă datează din secolul al XIII-lea: picturi din acea perioadă înfățișează câini care arată foarte asemănător cu Pointerul portughez modern, iar cărțile descriu un câine similar care era folosit la vânătoarea cu șoimi.

Pointerul portughez modern a fost dezvoltat pentru vânătoarea de potârnichi și există posibilitatea să fie un strămoș al Pointerului englez.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, cu aspect pătrățos. Capul pătrat are urechi lăsate, de lungime medie și buze ușor atârnate. Nasul poate fi maro sau negru, în funcție de culoarea blănii. Ochii sunt mari și maronii, iar coada este tăiată și purtată sub spate.

Blana scurtă, dreaptă, este aspră pe corp, dar mătăsoasă pe cap și pe urechi. Aceasta este galbenă sau maro cu zone albe pe gât, picioare, abdomen și bot.

Înălțime: 50-55 cm.

Greutate: 16-27 kg.

Temperament: Pointerul portughez este un câine activ, tenace, și intens cu instincte de vânătoare puternice. Este tandru și supus cu familia.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân sau o familie activă, într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: atenție, exerciții.

Posibile probleme de sănătate: albinism.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *