perdigueiro-portugueso

Perdigueiro Portugueso – Rasă câine

Nume alternativ: Pointer portughez.

Ţară de origine: Portugalia.

Istoric: se crede că această rasă datează din secolul al XIII-lea: picturi din acea perioadă înfățișează câini care arată foarte asemănător cu Pointerul portughez modern, iar cărțile descriu un câine similar care era folosit la vânătoarea cu șoimi.

Pointerul portughez modern a fost dezvoltat pentru vânătoarea de potârnichi și există posibilitatea să fie un strămoș al Pointerului englez.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, cu aspect pătrățos. Capul pătrat are urechi lăsate, de lungime medie și buze ușor atârnate. Nasul poate fi maro sau negru, în funcție de culoarea blănii. Ochii sunt mari și maronii, iar coada este tăiată și purtată sub spate.

Blana scurtă, dreaptă, este aspră pe corp, dar mătăsoasă pe cap și pe urechi. Aceasta este galbenă sau maro cu zone albe pe gât, picioare, abdomen și bot.

Înălțime: 50-55 cm.

Greutate: 16-27 kg.

Temperament: Pointerul portughez este un câine activ, tenace, și intens cu instincte de vânătoare puternice. Este tandru și supus cu familia.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân sau o familie activă, într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: atenție, exerciții.

Posibile probleme de sănătate: albinism.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *