Old Danish Bird Dog – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: gammel Dansk Hønsehund, Pointer danez vechi, Gamle Danske Hønsehund.

Ţară de origine: Danemarca.

Istoric: această rasă este considerată rezultatul încrucișărilor dintre Pointeri italieni și spanioli și câinii de fermă din zonă, asemănători Bloodhound-ului din Glenstrup, Danemarca.

Rasa datează din secolul al XVII-lea; câinii au fost inițial folosiți ca Retrieveri, dar și ca Pointeri. Astăzi, ei sunt folosiți pentru vânătoare și ca animale de companie; unii sunt dresați pentru detecția bombelor. Rasa continuă să fie populară în țara ei natală.

Descriere fizică: este un câine puternic, de mărime medie, cu un corp cu aspect dreptunghiular. Are un cap lat, sferic, și un bot mare. Urechile joase sunt rotunjite la vârfuri și sunt purtate lăsate.

Coada lungă conică este lăsată, iar pielea de pe cap este liberă. Blana scurtă, dură, este de culoare albă cu pete maro.

Înălțime: 47,5-57,5 cm.

Greutate: 18-25 kg.

Temperament: o rasă de câini activă, sociabilă, blândă și afectuoasă cu familia. Pe teren este curajos și tenace.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân sau/și o familie activă, într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: curățarea urechilor, exerciții, periaj.

Posibile probleme de sănătate: probleme ale urechii, ectropion, entropion.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *