nova-scotia-duck-tolling-retriever-rasa-caine

Nova Scoția Duck Tolling Retriever – Rasă câine

Nume alternativ: Toller, Little River Duck Dog, Yarmouth Toller, Duck Toller.

Ţară de origine: Canada.

Istoric: această rasă a fost dezvoltată în ținutul Yannouth, Noua Scoție, la începutul seeolu lui al XIX-lea. Deși istoria sa nu este chiar dară, rasa este considerată a fi descendenta câinilor roșii de capcană aduși de coloniștii europeni timpurii.

Se crede că acești câini au fost împerecheați cu Spanieli, Retrieveri, Setteri și Collie pentru a se obține această rasă. Este un câine versatil, fiind folosit pentru pază, companie și aport pe apă. Rasa a câștigat în ultima vreme popularitate și în afara Canadei.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, compact și robust. Are un craniu lat și bot scurt. Ochii migdalați se integrează în blană, nasul lat este negru sau de aceeași culoare cu blana, iar urechile de dimensiuni medii sunt poziționate înalt pe craniu. Coada este lungă.

Blana dublă este roșie cu pete albe pe picioare, piept și vârful cozii, având și o stea în frunte. Puful este moale; stratul de la exterior este de lungime medie; are mustăți.

Înălțime: 45-52,5 cm.

Greutate: 17-23 kg.

Temperament: este un câine sociabil, jucăuș și alert. Este inteligent și prietenos cu marea majoritate a persoanelor, inclusiv cu copiii. S-ar putea să fie rezervat în fața situațiilor noi pentru el.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân activ, într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: atenție, exerciții, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: probleme oftalmologice, displazie de șold.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *