munsterlander-mic

Munsterlander mic – Rasă câine

Nume alternativ: Pointer Munsterland pitic, Kleiner Musterldnder Vorstehhund.

Ţară de origine: Germania.

Istoric: Micul Munsterlander a evoluat în regiunea Munster din Germania, probabil o încrucișare între Pointeri germani cu părul lung și Spanieli continentali. Câinii sunt vânători multilaterali, folosiți ca Pointeri și câini de aport atât în apă, cât și pe pământ.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, puternic. Are un nas de culoare maro, ușor rotunjit; ochi maronii; și urechi largi, lăsate, poziționate sus pe craniu și care se termină ascuțit. Blana dublă are un strat exterior lucios, ușor ondulat, de lungime medie.

Coada de lungime medie este purtată dreaptă, deși ultima treime poate fi ușor curbată în sus. Blana este de culoare maro și alb, sau alb pătat cu maro (murg). Pete cafenii sunt permise pe bot și ochi.

Înălțime: 47,5-55 cm.

Greutate: 15 kg.

Temperament: Munsterlanderul mic este un câine activ, prietenos. Este afectuos, dar poate fi încăpățânat și are un puternic instinct de vânător.

Iubitorii rasei o descriu ca având o personalitate „dulce”. Iubește activitățile în apă și se înțelege bine cu copiii și cu alți câini.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu o familie activă într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții, îngrijirea blănii, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: displazie de șold.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *