Munsterlander mic – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Pointer Munsterland pitic, Kleiner Musterldnder Vorstehhund.

Ţară de origine: Germania.

Istoric: Micul Munsterlander a evoluat în regiunea Munster din Germania, probabil o încrucișare între Pointeri germani cu părul lung și Spanieli continentali. Câinii sunt vânători multilaterali, folosiți ca Pointeri și câini de aport atât în apă, cât și pe pământ.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, puternic. Are un nas de culoare maro, ușor rotunjit; ochi maronii; și urechi largi, lăsate, poziționate sus pe craniu și care se termină ascuțit. Blana dublă are un strat exterior lucios, ușor ondulat, de lungime medie.

Coada de lungime medie este purtată dreaptă, deși ultima treime poate fi ușor curbată în sus. Blana este de culoare maro și alb, sau alb pătat cu maro (murg). Pete cafenii sunt permise pe bot și ochi.

Înălțime: 47,5-55 cm.

Greutate: 15 kg.

Temperament: Munsterlanderul mic este un câine activ, prietenos. Este afectuos, dar poate fi încăpățânat și are un puternic instinct de vânător.

Iubitorii rasei o descriu ca având o personalitate „dulce”. Iubește activitățile în apă și se înțelege bine cu copiii și cu alți câini.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu o familie activă într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții, îngrijirea blănii, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: displazie de șold.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *