Metișii câinilor de vânătoare cu puşca

Metișii de câini de vânătoare sunt probabil printre cei mai întâlniți câini din adăposturile din S.U.A. Labradorii pot fi găsiți într-o varietate mare de amestecuri: există Labrador/ Rottweiler, Labrador/Ciobănești, Labrador/ Chow Chow, Labrador/Mastiff, cât și Labrador/Chihuahua, Labrador/Poodle (cunoscuți și sub denumirea de Labradoodles), și Labrador/Dachshund. Destul de frecvent sunt întâlniți și metiși de Golden Retriever.

De fapt, metișii Golden/Labrador Retriever s-au dovedit a fi atât de populari încât crescătorii de câini de muncă încrucișează intenționat aceste două rase pentru a obține câini de muncă. Acestea fiind spuse, cu excepția cazului în care adoptați un câine de serviciu retras din activitate de la o agenție cu reputație, nu cumpărați niciun metis de Golden cu Labrador dintr-un anunț în ziar.

Crescătorii neacreditați nu au ca scop interesele câinilor. În schimb, puteți vizita adăpostul local sau puteți lua legătura cu o organizație de salvare a animalelor, unde veți găsi o varietate de metiși oferiți spre adopție.

Așa cum este cazul tuturor câinilor de vânătoare, metișii sunt animale foarte energice care își manifestă instinctele de vânători, acest lucru însemnând că nu pot fi de încredere în compania animalelor mici. Au nevoie de multă mișcare și de dresaj serios pentru a deveni parte integrantă a familiei. Marea majoritate a câinilor de vânătoare se descurcă bine cu alți câini și sunt excelenți parteneri de joacă pentru copii, deși unii indivizi pot fi prea exuberanți pentru copiii mai mici.

În aparență, aceste amestecuri pot varia de la exemplare aproape pure de Labradori, Golden sau Pointeri, până la amestecuri de Labradori – Ciobănești. Este întotdeuna dificil de spus cu exactitate ce rase au participat la formarea câinelui și ce caracteristici vor domina. O organizație redutabilă sau un adăpost vă pot ajuta să alegeți câinele care se va potrivi cel mai bine în viața dumneavoastră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *