Labrador Retriever – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Lab.

Ţară de origine: Newfoundland (Canada).

Istoric: crescut ca vânător și câine de aport de apă, Labradorul a fost selecționat din Terranova de Saint John și alți câini de vânătoare la începutul secolului al XIX-lea. Până la mijlocul secolului reprezenta deja o rasă distinctă.

Labrador Retrieverul este cea mai populară rasă de companie în S.U.A. și este încă folosit pentru vânătoare, cât și pentru câteva alte slujbe, inclusiv căutare și salvare, detecție.

Descriere fizică: este un câine mediu spre mare. Are un cap lat, cu nasul negru sau maroniu (negru la Labradorii negri sau aurii, maro la cei ciocolatii); ochi maro sau căprui; urechi mici, triunghiulare, lăsate.

Dorești să afli care este cea mai bună hrană pentru labrador?CutzuCutzu.com îți va răspunde la această întrebare!

Coada ca de vidră este lungă și groasă. Blana dublă are un puf scurt, des și un strat exterior scurt, drept, impermeabil, colorat în negru, galben sau ciocolatiu. Pe piept poate exista o pată albă.

Înălțime: 54-61 cm.

Greutate: 25-36 kg.

Temperament: Labrador Retrieverul este un câine entuziast, sociabil și temperat. Este prietenos cu aproape toată lumea, inclusiv cu copiii și cu alți câini. Iubește apa și îi place să care obiecte în gură.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân activ, într-o casă din mediu suburban sau rural, dar se poate adapta și cu viața la oraș dacă i se oferă suficientă mișcare.

Nevoi speciale: exerciții, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: artrită, displazie de șold, atrofie retiniană progresivă.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *