Kooikerhondje – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Câinele kooiker, Dutch Decoy Spaniel, Dutch Decoy Dog.

Ţară de origine: Olanda.

Istoric: Kooikerhondje este o rasă olandeză veche, considerată a fi fost dezvoltată în secolul al XVI-lea. A fost crescută pentru a speria rațele cu scopul de a le duce în plase. Rasa a încetat să mai fie folosită datorită scăderii populației de rațe și aproape a dispărut până la sfârșitul celui de Al Doilea Război Mondial.

A fost readus în actualitate de către împătimiți și continuă să prospere în Olanda, deși este încă rar în alte părți ale lumii.

Descriere fizică: este un câine mic, ușor mai lung decât este înalt. Are un cap lat, cu ochii migdalați, maro, nas negru și urechi lăsate. Craniul este egal ca lungime cu botul.

Blana dublă are un strat exterior de lungime medie, neted, cu o bază albă și pete portocalii-roșii și stea albă pe o față portocaliu-roșie. Urechile au vârfurile negre, denumite cercei. Coada lungă este îmblănită.

Înălțime: 35-40 cm.

Greutate: 9-11 kg.

Temperament: este un câine prietenos și activ, deși deseori zgomotos. Este devotat și  drăgăstos cu familia, dar precaut cu străinii. Se descurcă foarte bine cu copiii mai mari.

Nivel de activitate: moderat spre ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân activ, într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: dresaj pozitiv, socializare, supraveghere când este în preajma copiilor.

Posibile probleme de sănătate: cataractă, epilepsie, mielopatie necrotică ereditară, luxarea patelelor, boala von Willebrand.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *