golden-retriever-rasa-caine

Golden Retriever – Rasă câine

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: Golden Retrieverul a apărut spre sfârșitul secolului al XIX-lea dintr-un amestec de Retrieveri cu blana dreaptă și Retrieveri cu blana sârmoasă, Tweed Spanieli de apă și Setteri roșcați. A fost crescut de aristocrații britanici pentru aport și ca animal de companie.

Golden Retrieverul este una dintre cele mai populare rase de câini, fiind folosilă pentru o multitudine de sarcini, inclusiv vânătoare, operațiuni de căutare și salvare, şi munca de asistenţă.

Descriere fizică: Golden Retrieverul este un câine de talie medie spre mare, cu alura atletică. Are un cap lat, cu urechi mici, lăsate, ochi maro, și un nas negru sau maroniu închis.

Blana dublă are un puf moale, des și un strat exterior gros, drept sau ușor ondulat în diferite nuanțe de auriu. În jurul gâtului are o coamă mică, iar picioarele, abdomenul, pieptul și coada sunt îmblănite. Blana este cea mai scurtă pe cap, urechi, labe și picioarele din față.

Aici găsești un ghid de hrănire ce te va ajuta să alegi cea mai bună hrană pentru Golden Retriever!

Înălțime: 54-60 cm.

Greutate: 25-34 kg.

Temperament: Golden Retrieverul este foarte prietenos, jucăuș și cu un temperament echilibrat. Se înțelege foarte bine cu aproape toată lumea, inclusiv cu copiii și cu alți câini.

Nivel de activitate: moderat spre ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu o familie activă, într-o casă din mediul suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții, îngrijirea blănii.

Posibile probleme de sănătate: cataractă, ectropion, entropion, afecțiuni cardiace, displazie de șold, atrofie retiniană progresivă, cancer.

Ceai mai completă istorie a dezvoltării Golden Retrieverului este reprezentată de registrele ținute de paznicii terenurilor de vânătoare de pe proprietatea Lordului Tweedmouth din Inverness-shire, Scoția. Lordul Tweedmouth este responsabil pentru dezvoltarea unora dintre Retrieverii Golden, sau aurii. Registrele dateazâ din anul 1835 până în 1890.

Guiness World Records 2004 are înregistrați doi Golden Retrieveri care dețin titlul pentru cea mai lunga distanță străbătută înot de câini. În anul 1995, Kai si Gypsy au înotat 15,5 kilometri între insulele Lanai și Maui din arhipeleagul Hawaii în 6 ore și 42 de secunde. Proprietarul lor a înotat alaiuri de ei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *