field-spaniel-rasa-caine

Field Spaniel – Rasă câine

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: Field Spanielul și Cocker Spanielul au fost dezvoltate în paralel până în secolul al XX-lea, exemplarele de Field Spaniel fiind ceva mai mari. Înmulțirea deficitară a afectat rasa timp de mulți ani, până când împătimiții rasei s-au concentrat în menținerea eficienței pe teren a câinilor.

Rasa a fost importată în S.U.A. pentru prima data la sfârșitul secolului al XIX-lea, dar nu a devenit niciodată prea populară. Rămâne o rasă destul de rară.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, robust, care este mai mult lung decât înalt. Capul este dreptunghiular, cu urechi lungi și late, lăsate, și ochi maronii migdalați. Coada poate fi lăsată natural sau poate fi tăiată.

Blana cu un singur strat este lucioasă și este mai bogată pe piept, abdomen, partea posterioară a picioarelor și partea inferioară a cozii. Poate fi neagră, roșu-închis, roșu-închis cu auriu, murg, cu sau fără puncte cafenii. Este permisă o mică zonă de alb pe piept și pe gât.

Înălțime: 42,5-45 cm.

Greutate: 16-22.5 kg.

Temperament: Field Spanielul este un câine vioi, iubitor de distracție și destul de gălăgios. Iubește foarte mult apa.

Nivel de activitate: moderat spre ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân activ într-o casă situată în mediul suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții, slujbă sau activitate.

Posibile probleme de sănătate: displazie de șold, ectropion, entropion, atrofie retiniană progresivă, stenoză subaortică, boli ale tiroidei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *