Field Spaniel – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: Field Spanielul și Cocker Spanielul au fost dezvoltate în paralel până în secolul al XX-lea, exemplarele de Field Spaniel fiind ceva mai mari. Înmulțirea deficitară a afectat rasa timp de mulți ani, până când împătimiții rasei s-au concentrat în menținerea eficienței pe teren a câinilor.

Rasa a fost importată în S.U.A. pentru prima data la sfârșitul secolului al XIX-lea, dar nu a devenit niciodată prea populară. Rămâne o rasă destul de rară.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, robust, care este mai mult lung decât înalt. Capul este dreptunghiular, cu urechi lungi și late, lăsate, și ochi maronii migdalați. Coada poate fi lăsată natural sau poate fi tăiată.

Blana cu un singur strat este lucioasă și este mai bogată pe piept, abdomen, partea posterioară a picioarelor și partea inferioară a cozii. Poate fi neagră, roșu-închis, roșu-închis cu auriu, murg, cu sau fără puncte cafenii. Este permisă o mică zonă de alb pe piept și pe gât.

Înălțime: 42,5-45 cm.

Greutate: 16-22.5 kg.

Temperament: Field Spanielul este un câine vioi, iubitor de distracție și destul de gălăgios. Iubește foarte mult apa.

Nivel de activitate: moderat spre ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân activ într-o casă situată în mediul suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții, slujbă sau activitate.

Posibile probleme de sănătate: displazie de șold, ectropion, entropion, atrofie retiniană progresivă, stenoză subaortică, boli ale tiroidei.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *