Drentse Patrijshond – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Dutch partridge dog, Drent.

Ţară de origine: Olanda.

Istoric: se consideră că această rasă a fost crescută în secolul al XVI-lea dintr-un câine spaniol, Spioenen. A fost folosită pentru vânătoarea de păsări în provincia Drenthe, în partea de est a Olandei. Rasa a fost recunoscută oficial în Olanda în anul 1943.

Descriere fizică: este un câine puternic, de dimensiuni medii, mai lung decât este înalt. Capul este lat, cu nasul maro și ochi de culoarea chihlimbarului. Coada lungă este purtată înaltă și se curbează în sus, mișcându-se într-un cerc atunci când animalul este agitat.

Blana de lungime medie este cea mai lungă pe urechi, coadă, gât și picioare. Blana este de culoare albă cu pete maronii, portocalii sau cafenii.

Înălțime: 55-62,5 cm.

Greutate: 22,5 kg.

Temperament: Drentse Patrijshond este un câine entuziast și muncilor. Este foarte dresabil, loial și ascultător, dar totuși destul de sensibil.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân activ, care îl poate include în activitățile sale în aer liber. O casă în mediul suburban sau rural este cea mai potrivită.

Nevoi speciale: atenție, exercițiu, periaj.

Posibile probleme de sănătate: nici una cunoscută.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *