deutscher-wachtelhund-rasa-caine

Deutscher Wachtelhund – Rasă câine

Nume alternativ: Spaniel german.

Ţară de origine: Germania.

Istoric: acest câine are o lungă istorie în Germania, unde este considerat că există de secole. În germană, Wachtelhund este clasificat ca Stoberhund, care este similar cu Spanielul în abilitățile de vânătoare, dar mai versatil.

Wachtelhundul aproape a dispărut spre sfârșitul secolului al XIX-lea, dar a fost revitalizat prin încrucișarea cu alți câini de vânătoare. În Germania, rasa continuă să fie folosită pentru vânătoare, atât pentru vânatul mare, cât și pentru vânatul mic, este rareori ținut ca animal de companie.

Descriere fizică: câinii din această rasă sunt puternici, de talie medie, mai mult lungi decât înalți. Capul și botul sunt late; nasul este mare și negru, iar ochii închiși la culoare. Urechile sunt lungi și late, iar coada este tăiată la aproape de o treime din lungimea ei. Blana lungă, ondulată, este roșu-închis maronie, albă cu pistrui și pete mari de maro sau roșu.

Înălțime: 45-55 cm.

Greutate: 20-30 kg.

Temperament: câinii din această rasă sunt animale energice și muncitoare. Sunt activi și intenşi pe câmp, dar prietenoși cu familia, atât loiali, cât și ascultători.

Nivel de activitate: moderat spre ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine într-o casă rurală, unde are o slujbă.

Nevoi speciale: exerciții, slujbă sau activitate.

Posibile probleme de sănătate: displazie de șold.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *