golden-retriver-pui

Despre câinii pentru vânătoarea cu pușca

Câinii pentru vânătoarea cu pușca, sau câinii de sport, reprezintă animalul de familie ideal. De regulă, sunt loiali, prietenoși, activi și iubitori. Marea majoritate se bucură de timpul petrecut cu familia și nu există nimic care să le placă mai mult decât joaca, indiferent dacă aceasta are loc pe pământ sau în apă.

Golden Retrieverul (deasupra) și Labrador Retrieverul, două dintre rasele cele mai populare din S.U.A., aparțin amândouă acestei categorii, așa cum este și cazul Setterului irlandez și Springer spanielului. Toate aceste rase se vor integra cu ușurință în viața unei familii active. Majoritatea iubesc copiii, alte animale și activitățile în aer liber.

În general, acești câini tind să fie blânzi, nu mușcă excesiv și au o dispoziție pozitivă. Există câteva rase care sunt mai energice și mai intense, cum ar fi Pointerii și Spanielii bătrâni. Mai multe rase sunt crescute după linii de companie și show sau de teren; câinii din liniile de teren sunt mai muncitori și deseori sunt de talie mai mică și mai agili decât câinii din liniile de show.

Aceste lucruri se pot discuta cu un crescător sau la un club al rasei.

În ciuda blândeții lor, acești câini nu sunt pentru oricine. Unii pot avea un instinct de vânătoare destul de puternic și nu pot fi de încredere în compania animalelor mici, inclusiv a pisicilor. Toți au nevoie de multă mișcare.

Chiar și liniștiții labradori au câțiva ani de activitate nebunească atunci când sunt mici. Mulți dintre acești câini au fost crescuți să lucreze departe de vânător și ar putea avea o gândire independentă și tind să hoinărească. Cu excepția adulților în vârstă, niciunul nu este sedentar și puțini se vor potrivi vieții într-un apartament.

Chiar și Cocker Spanielul are nevoie de mișcare și joacă din plin. Atunci când vine vorba de un câine de companie de încredere pentru o familie activă nu există o alegere mai bună decât câinii din această categorie.

Asemenea tuturor câinilor, sunt individualități; socializați-vă și dresați-vă câinele pentru a vă asigura că este prietenos cu toată lumea. Din nefericire, datorită popularității lor, există numeroase canise, magazine de animale și aşa-ziși crescători care sunt dornici să câștige bani de pe urma acestor câini.

Fiți pretențioși atunci când alegeți un crescător sau colaborați cu un adăpost sau cu o asociație acreditată de salvare a animalelor. Și faceți și muncă de cercetare; pe termen lung, vă veți mulțumi că ați procedat așa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *