Cocker Spaniel – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Coker Spaniel american, Cocker, Cocking Spaniel.

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: Cocker Spanielul este cel mai mic dintre câinii de vânătoare și a fost dezvoltat din primii Cocker Spanieli englezi care au fost aduși de peste ocean pentru a fi folosit la vânătoarea de sitari și ca animal de companie.

Acum sunt câini de spectacol foarte populari și ținuți aproape în exclusivitate ca animale de companie.

Descriere fizică: acest câine mic, compact, are aspect pătrat, cu urechi lungi, ochi maro închis și un nas care este fie negru, fie maro. Coada este tăiată. Blana catifelată de lungime medie are un puf des, iar pe urechi, piept, abdomen și picioare există penaj.

Blana poate fi neagră, ASCOB (orice culoare solidă în afară de negru), sau parțial colorat, cu sau fără zone albe pe piept și gât sau puncte cafenii.

Înălțime: 35 – 37,5 cm.

Greutate: 9 – 11,5 kg.

Temperament: Cocker Spanielul este un câine vioi, prietenos, cu un puternic simț al muncii și inteligent.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: se adaptează bine la viața la oraș, în suburbii sau la țară, și poate fi un companion ideal pentru o persoană in vârstă, atât timp cât i se oferă plimbări zilnice.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii, socializare.

Posibile probleme de sănătate: cataractă, epilepsie, hipotiroidism, displazie de șold, atrofie retiniană progresivă, probleme de temperament, Boala von Willebrand.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *