Cocker Spaniel englez – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Cocker Spaniel (in afara granițelor S.U.A.).

Ţară de origine: Anglia.

Istoric: Cockerul Spaniel englez a fost selectat pentru vânătoarea de sitari. Este descendent din alte rase de Spaniel și este unul dintre cei mai vechi Spanieli de pământ. Până în anul 1892, Cocker Spanielul englez și Springer Spanielul erau diferențiați doar prin talie; a fost considerat aceeași rasă cu Cocker Spanielul american până în anul 1936 când au fost diferențiate.

Descriere fizică: este un câine mic spre mediu, puternic. Are un cap puternic, cu ochi ovali, maronii, și urechi căzute, lungi. Coada este scurtată. Blana mătăsoasă de lungime medie este dreaptă sau ondulată.

Părul de pe cap este scurt, dar urechile, coada și picioarele sunt bogat îmblănite. Blana poate fi colorată într-o singură culoare, negru sau roșu-închis, sau în diferite tonuri de roșu, cu sau fără zone cafenii, sau parțial colorat alb cu negru, cafeniu sau diferite nuanțe de roșu.

Înălțime: 37,5-42,5 cm.

Greutate: 12-15,5 kg.

Temperament: Cocker Spanielul englez este prietenos, vioi și entuziast. Muncește din greu și este un bun vânător și companion.

Este devotat familiei și foarte sociabil. Se înțelege bine cu copiii ceva mai mari.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un individ sau o familie activă, într-o casă din mediul suburban sau rural.

Nevoi speciale: atenție, mișcare, grădină îngrădită, periaj, lesă, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: alergii, surzenie, nefropatie familială, afecțiuni cardiace, displazie de șold, luxația patelelor, atrofie retiniană progresivă, probleme de temperament.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *