clumber-spaniel-rasa-caine

Clumber Spaniel – Rasă câine

Ţară de origine: Franța / Marea Britanie.

Istoric: se consideră că această rasă a fost dezvoltată în Franța de Ducele de Noailles. Atunci când Revoluția Franceză era iminentă, el a mutat câinii în canisa de la proprietatea Clumber Park a ducelui de Newcastle.

Printre strămoșii acestei rase s-ar putea să se afle și Spanielul alpin și Basset Houndul. Rasa a devenit populară printre nobilii englezi în secolul al XIX-lea.

Descriere fizică: este un câine lung, jos, solid, cu corpul de formă dreptunghiulară. Capul este mare, cu urechi lungi; un bot scurt și ochi mari, de culoarea chihlimbarului. Nasul este mare și poate fi de diferite tonuri de maro, inclusiv bej, trandafiriu sau vișiniu.

Coada este tăiată. Blana este mătăsoasă și dreaptă, cu o cută în jurul gâtului și penaj pe urechi. Culoarea este albă cu zone portocalii sau de culoarea lămâii.

Înălțime: 42.5 – 50 cm.

Greutate: 25 – 38 kg.

Temperament: Clumber Spanielul este un câine prietenos, relaxat, care se comportă afectuos cu prietenii și familia, dar este oarecum rezervat cu străinii. Este destul de jucăuș, dar totuși demn.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: această rasă se descurcă cel mai bine într-o familie activă care are timp pentru el. Este cel mai potrivit pentru o viață într-o zonă suburbană sau rurală.

Nevoi speciale: curățarea urechilor, periaj, dresaj pozitiv.

Posibile probleme de sănătate: alergii, probleme cu urechile, ectropion, entropion, epilepsie, displazie de șold, hipotiroidism, afecțiuni ale discurilor intervertebrale.

Una dintre primele evidențe ale existenței timpurii a Clumber Spanielului este într-un tablou intitulat „întoarcerea de la vânătoare”, care îl înfățișează pe al doilea Duce de Newcastle și trei dintre Clumberii săi. A fost pictat de Francis Wheatley în anul 1788.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *