chesapeake-bay-retriever-rasa-caine

Chesapeake Bay Retriever – Rasă câine

Nume alternativ: Chessies.

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: acest Retriever este descendentul a doi pui de tip Terranova găsiți în epava unei corăbii engleze în Maryland în anul 1807. Câinii, Sailor și Canton, au fost împerecheați cu alți Retrieveri pentru a crea Retrieveri pentru rațe în Golful Chesapeake. Rasa a fost recunoscută la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Descriere fizică: este un câine puternic, de talie medie, puțin mai lung decât este înalt. Unele exemplare sunt mai mici la șale decât sunt la greabăn. Are urechi mici, lăsate, și ochi galbeni sau de culoarea chihlimbarului.

Coada este lungă, iar picioarele sunt lungi și au membrană interdigitală. Blana este scurtă, uleioasă, impermeabilă, ondulată pe corp, dar dreaptă pe cap și picioare. Puful este des, iar pe șezut și coadă blana, este penată. Culoarea poate fi orice nuanță de galben-maro și maro-închis.

Înălțime: 52.5 – 65 cm.

Greutate: 25 – 36 kg.

Temperament: rasa este drăgăstoasă cu familia și prietenii, dar precaută cu străinii. Curajos, muncilor, tinde să fie rezervat și serios.

Este un câine inteligent și foarte dresabil. Această rasă este prietenoasă cu copiii, dar poate reacționa atunci când este provocată. Se bucură de activitățile făcute în aer liber.

Nivel de activitate: moderat spre ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă bine cu un proprietar activ experimentat, într-o casă din zona rurală sau suburbană.

Nevoi speciale: exerciții, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: nanism, entropion, epilepsie, atrofie retiniană progresivă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *