Chesapeake Bay Retriever – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Chessies.

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: acest Retriever este descendentul a doi pui de tip Terranova găsiți în epava unei corăbii engleze în Maryland în anul 1807. Câinii, Sailor și Canton, au fost împerecheați cu alți Retrieveri pentru a crea Retrieveri pentru rațe în Golful Chesapeake. Rasa a fost recunoscută la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Descriere fizică: este un câine puternic, de talie medie, puțin mai lung decât este înalt. Unele exemplare sunt mai mici la șale decât sunt la greabăn. Are urechi mici, lăsate, și ochi galbeni sau de culoarea chihlimbarului.

Coada este lungă, iar picioarele sunt lungi și au membrană interdigitală. Blana este scurtă, uleioasă, impermeabilă, ondulată pe corp, dar dreaptă pe cap și picioare. Puful este des, iar pe șezut și coadă blana, este penată. Culoarea poate fi orice nuanță de galben-maro și maro-închis.

Înălțime: 52.5 – 65 cm.

Greutate: 25 – 36 kg.

Temperament: rasa este drăgăstoasă cu familia și prietenii, dar precaută cu străinii. Curajos, muncilor, tinde să fie rezervat și serios.

Este un câine inteligent și foarte dresabil. Această rasă este prietenoasă cu copiii, dar poate reacționa atunci când este provocată. Se bucură de activitățile făcute în aer liber.

Nivel de activitate: moderat spre ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă bine cu un proprietar activ experimentat, într-o casă din zona rurală sau suburbană.

Nevoi speciale: exerciții, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: nanism, entropion, epilepsie, atrofie retiniană progresivă.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *