Brittany – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Epagneul Breton, Brittany Spaniel.

Ţară de origine: Franța.

Istoric: Brittany a fost dezvoltată la mijlocul secolului al XIX-lea din încrucișarea Spanielului francez și Setterilor englezi. Rasa a devenit populară în S.U.A. în anii 1930 și a rămas una dintre cele mai populare rase de vânătoare.

Descriere fizică: acest câine de talie medie este puternic, cu picioare lungi. Are ochi negri, adânciți în orbite și urechi triunghiulare, scurte, purtate lăsat. Nasul este cafeniu, maro sau roz închis, niciodată negru.

Este în mod natural lipsit de coadă sau tăiată la 10 cm. Blana ondulată moale este portocalie și alb sau roșu-închis și alb. Câteodată este tricoloră, deși acest lucru nu este de preferat.

Înălțime: 44 – 51 cm.

Greutate: 13,5- 18 kg.

Temperament: este un câine prietenos, dresabil și inteligent, exuberant și activ, care iubește activitățile în aer liber.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: acest câine se descurcă cel mai bine cu un stăpân activ într-o casă din mediul rural sau suburban. Este cel mai potrivit câine pentru un vânător sau o persoană care iubește să își petreacă timpul în natură.

Este un bun câine de familie, dar poate fi prea exuberant pentru copiii mici.

Brittany a fost înregistrat în AKC inițial ca Brittany Spaniel. S-a renunțat la denumirea de Spaniel deoarece câinele lucrează asemenea unui pointer. Este de asemenea mai înalt decât câinii tip Spaniel.

UKC-ul, pe de altă parte, continuă să catalogheze rasa ca Brittany Spaniel.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *