Brac Saint-Germain – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Pointer Saint-Germain, Pointer Compiegne.

Ţară de origine: Franța.

Istoric: Această rasă de brac a fost dezvoltată în anul 1830 în canisele regale franceze la Compiegne în Saint-Germain-en-Laye. Rasa este rezultatul încrucișării dintre o cățea de Pointer englez și un Brac francez, și a fost dezvoltată pentru vânătoarea de animale mici.

Rasa a devenit favorită a vânătorilor parizieni. Spre sfârșitul secolului al XIX-lea au fost câini de spectacol foarte populari.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, puternic, cu ochi aurii și un nas roz. Urechile lăsate sunt cafenii, iar coada este lungă și purtată lăsată. Blana este scurtă, de culoare portocalie sau cafeniu cu alb.

Înălțime: 53 – 58 cm.

Greutate: 18-25 kg.

Temperament: acest câine este blând și sensibil, în egală măsură câine de vânătoare și companion. Se bucură să muncească și este foarte dresabil, dar îi plac și atenția și afecțiunea.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: o casă în mediu suburban sau rural și o familie activă sunt cele mai potrivite. Ar trebui să i se găsească o slujbă sau să fie înscris într-o activitate organizată.

Nevoi speciale: slujbă sau activitate, dresaj pozitiv.

Posibile probleme de sănătate: niciuna cunoscută

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *