brac-de-bourbonnais-rasa-caine

Brac de Bourbonnais – Rasă câine

Nume alternativ: Bourbonnais pointer.

Ţară de origine: Franța.

Istoric: această rasă de Brac este una veche, care există încă din secolului al XVI-lea sau al XVII-lea. Dezvoltat pentru a fi un câine versatil de vânătoare de păsări, este probabil înrudit cu Bracul francez.

Rasa a fost aproape de dispariție după cel de Al Doilea Război Mondial, dar a fost revitalizată de crescătorul Michel Comte. Bourbonnaisul este destul de rar, dar continuă să fie folosit la vânătoare atât în țară sa natală, cât și în alte părți.

Descriere fizică: este un câine de dimensiune medie, cu o ținută elegantă. Are ochi căprui sau de culoarea chihlimbarului, urechi lăsate și este în mod natural fără coadă sau are una ca un ciot.

Blana aspră și scurtă este de culoare piersicii sau roșu-închis, denumite de către francezi fleur de peacher sau lie de vin – mugur de piersic sau drojdie de vin.

Înălțime: 48 – 56 cm.

Greutate: 15-25 kg.

Temperament: acest câine este muncitor și foarte dresabil. Este blând, dar jucăuș, și poate fi destul de sensibil. Rasa este versatilă, făcând din acest câine un bun vânător și un bun companion.

Cu familia este drăgăstos.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine într-o casă dintr-o zonă rurală sau suburbană, unde să i se dea o slujbă sau să fie inclus într-o activitate organizată.

Nu este un bun câine de ținut în cușcă. Viața de familie în timpul săptămânii și mersul la vânătoare în weekend reprezintă o situație ideală.

Nevoi speciale: atenție, slujbă sau activitate.

Posibile probleme de sănătate: ectropion, entropion, displazie de șold.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *