boykin-spaniel-rasa-caine

Boykin Spaniel – Rasă câine

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: Boykin Spaniel este o rasă relativ nouă, datând de la începutul secolului al XX-lea. Rasa a pornit de la un singur câine, vagabond, care a fost dresat pentru vânătoarea de curcani și păsări de apă.

Printre strămoșii săi se afla Chesapeake Bay Retrieveri, Pointeri, Springer spanieli, Cocker spanieli și Spanielul de apă american, și a fost crescută pentru a lucra din barcă, pentru gonirea vânatului și aport. Boykin Spanielul este câinele oficial al statului Carolina de Sud.

Descriere fizică: acești câini sunt robuști, de dimensiuni medii, cu un corp pătrat. Au urechi medii ca mărime, purtate lăsate; ochi galbeni până la maronii, în funcție de culoarea blănii, și coada scurtă.

Blana de lungime scurtă până la medie poate avea firul drept sau ondulat, cu păr ceva mai lung pe picioare și urechi foarte crețe. Culoarea variază de la roșu-închis la maro închis și poate avea pete albe pe piept.

Înălțime: 35 – 45 cm.

Greutate: 11-20 kg.

Temperament: Boykin Spanielul este un câine inteligent, dresabil. Adoră să muncească și se bucură de apă. Este bine manierat și iubitor. Este rezistent și versatil.

Nivel de activitate: moderat spre ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu o familie activă, care include câinele în activitățile ei exterioare, în special teste de vânătoare și plimbări cu barca.

Boykin Spanielul se potrivește cel mai bine într-un mediu rural.

Nevoi speciale: mișcare, periaj.

Posibile probleme de sănătate: cataractă, displazie de șold, alergii cutanate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *